Bilecik Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve beraberindeki polis memurları, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıl dönümü dolayısıyla kan bağışında bulundu.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıl dönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasında 67 kişi katıldı. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü giriş katında düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında Bilecik Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, müdür yardımcıları ve polisler kan bağışında bulunarak, güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar.

"Üzerimize düşen bir vazife yerine getirdik"

Kan bağışı sonrası açıklama yapan Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, “Teşkilatımızın 173’üncü kuruluş yıl dönümünde arkadaşlarımızla birlikte kan bağışı kampanyası düzenledik. Biz emniyet teşkilatı olarak bir taraftan kamu güvenliği emniyet asayişi sağlarken diğer taraftan da bir vatandaşlık açısından da Kızılay’ımıza üzerimize düşen bir vazifeyi yerine getirerek, kan bağışı yapmak istedik. Hepimiz için geçerli olan şey hep deriz ya inşallah lazım olmaz diye ama nasıl biz polis olarak herkese, her vatandaşa lazımsak kan da her vatandaşımıza lazım olabilir. O yüzden biz de emniyet teşkilatı olarak arkadaşlarımızla birlikte böyle bir hakkı verdik. Şehitlerimiz nasıl bunu verdiyse bizler için, gerektiğinde milletimiz için devletimiz için tüm arkadaşlarımız çekinmeden sorumluluğu yerine getirecek inanca sahipler. Kızılay’ımıza da böyle bir katkımıza cevap verdiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

"Bir ünite kan 3 kişiye hayat verir"

Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ise, “Ben Emniyet Müdürümüz Ertuğrul Namal izninde tüm emniyet mensuplarının 173’üncü kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Kendileri bu özel günde canlarıyla, kanlarıyla Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundukları için teşekkür ediyorum. Onlar bu topluluğun en bilinçli insanları olarak bir ünite kan vererek üç kişiye can verdiğini aynı zamanda doğaya bir fidan hediye ettiğini bilinci içerisinde oldukları için tekrar kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.