Bingöl’de ‘Açık Kapı’ birimine 57 başvuru yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaş başvurularını sonuçlandırma sürelerini kısaltmak, vatandaş memnuniyetini artırmak üzere geçen yıl “Milletin Kapısı” sloganıyla ‘Açık kapı’ projesini başlattı.Proje kapsamında Bingöl Valiliğinde de kurulan açık kapı birimlerinde vatandaş, özel eğitim almış çalışanlarca karşılanıyor, her konudaki talep, şikayet ve önerilerini başta valiler olmak üzere, diğer kurumlara iletebiliyor.

Bingöl Valisi Ali Mantı, valilik binasında ‘Açık Kapı’ birimini ziyaret ederek bilgi aldı.

Vatandaşların sorunlarının kısa sürede kurumlar tarafından cevaplandığını aktaran birim çalışanları, kısa sürede 57 başvuru aldıklarını aktardı.

Vali Ali Mantı ise, “Son derece yetkin, güler yüzlü ve vatandaşın derdinden anlayan personellerden tarafından Açık Kapı projemiz devam ediyor. Amacımız bu projeyle vatandaşları daha çok bilinçlendirmek. Problem ve sıkıntılarının hangi kurumda giderileceğine dair onlara yol göstermek. Hızlı bir şekilde vatandaşların problemlerini dinleyerek, hangi kurumda çözülmesi gerektiğini zaman kaybetmeksizin vatandaşın sıkıntısını çözmek. Amacımız vatandaşımızı kurum kurum, kapı kapı gezdirmeden hızlı, etkin bir şekilde gitmesi gereken kuruma yönlendirmek. Bu arada kurumlarımızı da hem uyarmak hem de hızlandırmak amacıyla bu proje başladı. Bir hafta içinde 50 üzerinde başvuru oldu. Bu başvuruların da birçoğu olumlu sonuçlandı”diye bilgi verdi.