Afyonkarahisar'da Emirdağ Kaymakamlığı logosunu değiştirdi. Kaymakamlık yeni logonun anlamı ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı. 

İşte o logo...

Emirdağ Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Kaymakamımız Sayın Osman Bilici’nin talimatları ile kurumsallaşmayı ön planda tutma adına yeni bir çalışmaya imza attık, kaymakamımızın himayelerinde ilçemizde her alanda yeniden bir yapılandırma sürecine girmiş bulunmaktayız.

Sürecin ilk adımı kaymakamlık olarak, her alanda kendi farklılıklarını ifade eden, geçmişten günümüze sahip olduğu değerlerinden gelen gücünün bilincinde olan, geleceğe dair umutlarını ve hayallerini görünür kılacak, şehir kimliğini ifade edecek bir çalışma başlattık. Bu hedef doğrultusunda ilçemizin tarihi, kültürel ve yerel özelliklerini yansıtan, geleceğe bakışını ifade eden bir ilçe logosuna ihtiyaç duyulmuş ve ilçemizdeki kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının ortak noktada birleşmesi adına Emirdağ’ımıza ait kurumsal bir logo oluşturulmuştur. Logomuzu kurumsal olarak kullanmak isteyen kuruluşlarımız kaymakamlık basın odasından elektronik ortamda temin edebileceklerdir.

Logunun açıklaması... 

Kaymakamlığımızın yeni kurumsal logosu; ilçemizin coğrafyasını, turizmini ve kültürel değerlerini ortaya çıkaracak, özgün, yenilikçi ve akılda kalıcı olarak; ilçemizin isminin ilk harfi olan “e” harfi içerisine, tarihimizin derinliklerinden ve kültürümüzün zenginliğinden gelen özellikleri ile geçmişten geleceğe uzanan Hitit, Frig, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kesintisiz yerleşim yeri olan Hisarköy’de bulunan Antik Kent’ten ilhamla ilçemizi en güzel şekilde ifade edeceğine inandığımız benzersizliği ile“Amorium” temel sembol olarak kullanılmıştır.

Logoda yer alan kuşlar;1960 yılından itibaren, Belçika başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesine göç eden gurbetçi vatandaşlarımızı ifade etmekte ve ilçemizdeki gurbetçileri simgelemektedir.

Logonun orta kısmında ise, ay yıldızlı bayrağımızda da yer alan hilal ve yıldız yer almaktadır.

Bu hilal; dirilişin, birliğimiz ve bütünlüğümüzün sembolüdür.

Yıldız ise Türkiye Cumhuriyeti’nin ve bağımsızlığımızın simgesidir.

Logomuzun Rengi; Türk Bayrağımızın rengidir. Ülkemiz ve milletimiz için canını feda eden Şehitlerimizin kanını simgelemektedir.

Ayrıca alternatif kullanım alanlarına göre farklı renkleri değerlendirilebilecek, tanıtımlar için mavi renkli logomuz kullanılabilecektir.

Bugünden itibaren Kaymakamlığımızın logosu gerek resmi yazışmalarda gerekse sosyal medyalarda bu şekilde kullanılacaktır. Yeni logomuz ilçemize hayırlı olsun."