Demokrat Parti Alpu önceki dönem ilçe başkanı Burak Kuşan şu açıklama mesajını yayınladı;

"Bugün Eskişehir.nette Meltem Karakaş'ın sunduğu Net soru programında Demokrat Parti Eskişehir İl başkanı Hüseyin Özcan'ın açıklamalarını hayretle izledim. Kol kırılır yen içinde kalır diyerek yaşadığımız sorunların nedenlerini sosyal medyada veya basında aile içinde yaşanan aile içinde kalır mantığıyla paylaşmadım ama canlı yayında yapılan ithamlar bardağı taşıran son nokta olmuştur. Hüseyin Özcan'la olan görüşmemizde "İlçe başkanlığı olarak atamanı gerçekleştiriyorum. Alpu belediye başkan adayı olarakta istersen seni koymak istiyorum. Atamanıda 45 gün süre olarak istediğim kadar uzatırım" dedi. Belediye başkan adaylığını düşündüğümden, kongre yaptıktan sonra aday adaylığı döneminde istifa zorunluluğu olduğundan dolayı benden sonraki başkanımız kendi ekibiyle çalışsın diye kongre yapmadım. Hüseyin Bey'in belirttiği gibi kongre yapmak için 3 kişiyi bulamadı sözünü kabul etmiyorum. İlçe teşkilatı kurmak için 7 kişiyi bulan kişi kongre yapmak isteseydi bunun kaç katıyla kongresini de yapardı.

Şahsıma 3 kişi bulamadı kongre yapamadı diye söylemlerde bulunan Özcan'ın partide gençlik ve kadın kolları kuracak kişi sayısını bulamamasıda ayrı bir olaydır. Odunpazarı merkez ilçeye aylardır başkan bulamayan, Gençlik ve Kadın kollarına 3 kişi dahi bulamayan, pazar toplantılarına katılan üyeler parmakla sayılacak kadar azken ve en önemlisi resmi törenlerde Atatürk anıtına çelenk koyacak üye olmadığından katılım sağlayamayan il başkanının şahsıma sarfettiği sözler manidardır.

Eskişehir'de Ulaşım Ücretlerine Zam: Dolmuş ve Minibüslerde Yeni Tarife Başlıyor! Eskişehir'de Ulaşım Ücretlerine Zam: Dolmuş ve Minibüslerde Yeni Tarife Başlıyor!

Program içerisinde Özcan'ın şahsımı disipline verebileceği sözlerini de hayretler içerisinde dinledim. Doğruları söylediğim için parti disiplin kuruluna verecekseniz buyrun verin. Demokrat parti kimsenin babasının çiftliği değildir. Basın yoluyla yapılan karalama çalışmasından dolayı açıklama yapma gereği duydum."