Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu,Mobil Haberleşme Hizmetleri azami ücret tarifesini güncelledi. Güncellenen fiyatlara göre altı ay önce hizmete giren tarife fiyatlarında yüzde 28’e oranla artış görüldü. Yıllık artış oranı da ise yüzde 65’e yükseldi. Yeni ücret tarifesinde yurt içi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruş’a yükselirken uluslararası aramaların dakikaları ise 31 lira 53 kuruş oldu.

Hat devir ücretlerinden 59.83 TL isim, ünvan değişikliğinden 40.86 TL, numara değişikliği hizmetlerinde ise 136.52 TL alınacak. SIM kartlarının değişikliğinde, garanti kapsamındaki işlemler ücretsiz olmaya devam ederken, kayıp, çalıntı ve kullanıcı hatası sebebiyle değiştirilecek SIM kartlardan ise 136.52 TL ücret alınacak.SIM kartlarının değişikliğinde, garanti kapsamındaki işlemler ücretsiz olmaya devam ederken, kayıp, çalıntı ve kullanıcı hatası sebebiyle değiştirilecek SIM kartlardan ise 136.52 TL ücret alınacak.

Yurt dışından getirilen telefonlarda kullanım süresi 180 güne uzatıldı.

Yurt dışında ikamet edenlerin getirdikleri cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi uzatılabilecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin X hesabından yapılan açıklamaya göre, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlar, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilecek.