Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe şu yazılı açıklamayı yaptı;

“Eskişehir dahil 11 Büyükşehir Belediyesi CHP tarafından yönetiliyor. Ankara, İstanbul gibi önemli şehirleri yönetiyorlar. Muhtemelen yüksek oranda mevcut belediye başkanları ile seçimlere girecekler.

Eskişehir’de de Yılmaz Büyükerşen ile seçime girileceği ve bu durumunun da önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacağı konuşuluyor.  Peki son 5 yıldır ne yapıldı da vatandaşlardan oy isteyecekler. Ekrem İmamoğlu da, Mansur Yavaş da Yılmaz Büyükerşen de ses getirecek faaliyetlere imza atamadılar. Sosyal medya bu 3 ismin de yaşattığı problemler ile yıkılıyor. Sadece DEM Parti ile yapılarak bu seçimleri kazanamazlar.  İYİ Parti’den yedikleri darbe zaten kaybetme ihtimalini oldukça artırdı.

2019 yılında oluşturulan rüzgardan oldukça uzak bir tablo sergiliyorlar. CHP Eskişehir’de en zor seçimine girecek. 86 yaşındaki Yılmaz Büyükerşen’in aday olarak ilan edildiği gün sahaya inmesi gerekiyor. 77 yaşındaki Ahmet Ataç’ın sahaya inmesi gerekiyor. Bu konuda en avantajlı isim 65 yaşındaki Kazım Kurt olacaktır. Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ı bu seçim sürecinde çok fazla göremeyebiliriz.  2019 yılında verilen vaatlerin büyük oranda tutulamaması çok büyük sorun yaşamalarına neden olacaktır.

Yılmaz Büyükerşen’in 25 yıllık belediye başkanlığı görevi 31 Mart akşamı resmi olarak sona erebilir. Eskişehir halkına ne diyerek, ne söyleyerek oy alacaklar. Ben seçimlerin sonuçlarından çok hangi şekilde oy isteyecekleri merak ediyorum.”