CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri ziyaretinde Ekrem İmamoğlu hakkındaki iddianameyi eleştirerek davaların canlı yayınlanması için yasal düzenleme çağrısında bulundu. Özel ayrıca Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna ilişkin olarak, “Ekrem Başkan’ın kaçma şüphesi mi var? Bırak kaçsın, kurtulursunuz” dedi.

İddianame Özensiz ve Çelişkilerle Dolu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek üzere gittiği Silivri’de, hakkında toplamda uzun hapis cezaları istenen İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianameyi eleştirdi. Özel, iddianamenin “uzun süre yazılamayan, parçalanmaya çalışılan” bir metin olduğunu savunarak, “Hatalarla, çelişkilerle… apayrı suçlardan kopyala-yapıştır” ifadelerini kullandı.

Özel, iddianamede yer alan anlatım ve sayı tekrarlarına atıfta bulunarak dosyanın özensiz hazırlandığını belirterek; 969 kez hatırladığım kadarıyla, 691 kez öyleymiş, -muş, 546 kez duydum, 499 kez olabilir, 9 defa da öyle hissettim ifadelerinin yer aldığı bir iddianame ile karşı karşıyayız.’’ dedi.

“Ekrem Başkan Seçim Kazanmakla Suçlanıyor”

Özel, İmamoğlu’nun seçim kazanması ve cumhurbaşkanı adayı olma niyeti nedeniyle suçlandığını iddia etti. Ayrıca bazı suçlamaların temelsiz olduğunu, geçmişte İmamoğlu hakkında benzer konularda beraat kararları verildiğini belirtti.

Bahçeli Örgüt Başının Mesajlarını ‘Makul’ Buldu
Bahçeli Örgüt Başının Mesajlarını ‘Makul’ Buldu
İçeriği Görüntüle

“Bırak Kaçsın, Kurtulursunuz”

CHP lideri, yargılama sürecine ilişkin olarak yetkililere seslenerek, şehit haberlerinin toplumda yarattığı durum nedeniyle partinin planladığı mitingi uygun atmosferle gerçekleştireceğini söyledi. Özel, tüm arkadaşlarının tutuksuz yargılanması gerektiğini savunup, “Ekrem Başkan’ın kaçma şüphesi mi var? Bırak kaçsın, kurtulursunuz” ifadelerini kullandı.

Duruşmaların Canlı Yayını Talebi

Özgür Özel, davaların şeffaflığını artırmak için duruşmaların canlı yayınlanması yönünde yasal düzenleme yapılmasını talep ettiğini ve bunun hızla hayata geçirilmesini istediğini belirtti. Ayrıca muhalefet ve parti içi eleştirmenlerin davalar üzerinden algı oluşturmaya çalıştığını öne sürdü.

Parti Kapatma Davasına İlişkin Açıklama

Özel, parti kapatma tehditlerine de değinerek siyasi zeminde mücadeleyi sürdüreceklerini, hukuki zeminde de gerekli karşı saldırıyı yapacaklarını söyledi. “Bir parti kapatma davamız eksikti” diyerek hukuk yoluyla hakkı arayacakları mesajını verdi; canlı yayınla dava süreçlerinin toplum önünde netleşeceğini savundu.