CHP Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu, avukatlara seçim güvenliği için sandıklarda görev almaları çağrısında bulunarak “Bütün avukatlarımıza seçim günü hazır olacak şekilde eğitimini vereceğiz. Gönüllü avukatlarımızla beraber her okula bir avukat verecek şekilde bir hedef koyduk" dedi.

CHP Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu, seçim güvenliğine ilişkin açıklama yaptı. Seçim güvenliğine ilişkin eğitim planlamalarını yaptıklarını söyleyen Kutlu, özellikle genç avukatlardan yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti. Avukatlara çağrıda bulunan Kutlu, gönüllü avukat başvurularında siyasi parti üyeliğine bakmadıklarını, tek hedeflerinin seçim güvenliği olduğunu belirtti.

"AVUKATLARDAN YOĞUN İLGİ VAR"

Avukatlara hem teorik hem pratik anlamda eğitim vereceklerini kaydeden Ulaş Kutlu, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir ay önce bütün planlamalarımıza başladık. Planlamalarımız tabii ki sadece seçim günü değil seçim sürecine ilişkin de eğitim planlamalarımız oldu. Bu kapsamda da bir gönüllü avukat kampanyası başlattık. Bunu da basın açıklamasıyla duyurmuştuk. Kampanyamıza meslektaşlarımız çok yoğun ilgi gösterdi. Geçen hafta da yoğun bir katılımla bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Şu anda eğitimlerimizi planlıyoruz. Bütün avukatlarımıza seçim günü hazır olacak şekilde eğitimini vereceğiz hem teorik hem uygulamalı olarak vereceğiz. Özellikle genç meslektaşımız çok. Onlar çok yoğun ilgi gösteriyorlar seçim güvenliğine. Baktığımız zaman biz gönüllü avukatlarımızla beraber her okula bir avukat verecek şekilde bir hedef koymuştuk. Sağ olsun meslektaşlarımız da buna çok yoğun ilgi gösterdi. Yoğun ilgi gösterdikleri için planlamalarımıza yakınız şu anda.

"HEP BERABER SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM"

Ancak tekrardan buradan bir çağrı yapmak istiyorum meslektaşlarımıza. Gelin hep beraber sandıklara sahip çıkalım. Tabii ki burada gönüllü avukatın önemi şu şekilde; parti üyeliği aramıyoruz hiçbir şekilde. Parti içi, parti dışı siyaset yapılmıyor bizim ekibimizde. En önemli konu, seçim siyaseti yapıyoruz ve seçim güvenliğine hazırlanmaya çalışıyoruz meslektaşlarımızla beraber. Eğitim sürecimiz bittikten sonra da seçim gününe hazırlanacağız. Tabi baktığımız zaman biz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçimi alarak 13’üncü cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz. Tabii ki planlamalarımız hem ilk turda hem ikinci turda devam ediyor. Ayrıca baktığınız zaman bizim avukatların genelde 14 Mayıs ile bitmiyor işi. İtirazlar var. İtirazlara ilişkin de çok büyük çalışma içerisindeyiz. Onunla ilgili de bir havuz oluşturacağız. Sadece seçim günü ile bitirmeyeceğiz. İtirazlara ilişkin de çalışmalarımız var. Bu kapsamda eğitimlerimizi gerçekleştirdikten sonra 14 Mayıs’a hazır olacağız."