Politikyol’un haberine göre; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı olan CHP’li Yılmaz Büyükerşen’in bir kez daha adaylık başvurusu yapması ile aday belirleme süreci uzadı. Partideki beklenti Büyükerşen’in başvuru yapmayacağı yönünde iken gelen başvurunun ardından genel merkezin de bilgisi dahilinde bazı ‘hatırlı isimler’ Büyükerşen’i ikna etme çabasına girişti.

Büyükerşen ile görüşen bazı partililer, Büyükerşen’in ısrarcı olduğunu genel merkeze de bildirdi. Bunun üzerine çözüm formülleri ele alınırken, kentte Büyükerşen’in aday olmaması halinde Odunpazarı Belediyesi’nin başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç’ın öne çıkacağı biliniyor. Kurt’un adaylığına ise Büyükerşen büyük oranda karşı çıkarken, bunun üzerine Büyükerşen’in işaret edeceği bir ismin de kendisinin ikna olması halinde aday olabileceği konuşuluyor. Partililere göre bu isim ise belediyenin eski genel sekreteri Ayşe Ünlüce olabilir. Kentte Büyükerşen’in yeniden aday olduktan ve kazandıktan sonra ani bir karar ile istifa ederek belediye meclisine aday olan Ünlüce’ye yerini bırakabilir. Yerelde bir uzlaşının mümkün görünmediği kentte CHP’nin genel merkezinin ‘kırmadan’ bir karar vermek üzere çalıştığı biliniyor.

Eskişehir'in Seyitgazi İlçesinde Şiddetli Sağanak Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu Eskişehir'in Seyitgazi İlçesinde Şiddetli Sağanak Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu