Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ekonomiden sosyal hayata ülkemizin meselelerinin çözümü yeni bir anayasa değil" diyerek, erken seçim çağrısı yaptı.

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Arslan, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizin çözümünün yeni bir anayasa değil, ancak bir erken seçimle mümkün olduğunu savundu. Mevcut anayasanın 20 kez değiştirildiğini belirten Arslan, bu değişikliklerle anayasanın AKP döneminde evrildiğini öne sürdü.

Ibrahim Arslann Chp

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yeni anayasanın ülkenin meselelerinin çözümünü hızlandıracağı yönündeki açıklamasına da atıfta bulunan Arslan, hükümete ve diğer iktidar partilerine seslenerek, mevcut anayasanın yaşanan sorunlara çözüm olup olmadığını sorguladı. Sorunların çözümünün ancak mevcut iktidardan kurtulmakla mümkün olabileceğini vurgulayan Arslan, bu nedenle erken seçimin önemine dikkat çekti.

Arslan, Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar, işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı gibi sorunların artarak devam ettiğini dile getirdi. Bu sorunların çözümü için ise mevcut iktidardan kurtulmanın gerekliliğine işaret etti. Anayasa değişikliği için masaya oturulamayacağını belirten Arslan, 22 yıllık iktidarın sonunda yaşanan sorunların artarak devam ettiğini ve bunların çözümünün ancak erken seçimle mümkün olabileceğini ifade etti.