Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir şahıs ve 3 yıldır birlikte yaşadığı Alman kadının evlerine davet ettikleri arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü.

Şahsın ‘canavarca hisle kasten öldürme’, Alman sevgilisinin ise ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçundan yargılandığı davada kadının adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, şahsın ise tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olaya ilişkin davanın ilk duruşması Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Elvan Küçükaltun ve Nadja Angela Grosser’le birlikte avukatları, hayatını kaybeden Kadir Demir’in yakınları katıldı. Elvan Küçükaltun, kendisinin çok kıskanç olduğunu ancak alkol aldığı zaman yaşadıklarını hatırlamadığını, olay günü yaşananların büyük kısmını hatırlayamadığını belirterek, “Nadja Angela Grosser benim imam nikahlı eşim olur. Ocak ayının 19’unda eski eşinden boşandı. Biz evlenmeyi düşünüyorduk. Kadir Demir’le olaydan 1.5 sene önce tanışıp arkadaş olduk. Biz kendisini fotoğrafçı olarak tanıdık. Birkaç defa bizim evimize geldi, birlikte içki içtik. İçki içtikten sonra ben ne yaptığımızı hatırlamıyordum. Ertesi günü olanları Nadja’ya soruyordum" dedi.

"Kavga ettik, ondan sonrasını hatırlamıyorum"
Olay günü Kadir Demir’i düğünlerinde çekilecek fotoğrafları konuşmak üzere çağırdıklarını anlatan sanık Küçükaltun, “Arada kopuk kopuk şeyler hatırlıyorum. Tuvalette kusuyordum, bu sırada Kadir ve Nadja yatak odasındaydı, Nadja, ‘Beni kurtar’ dedi. Odadan çıktım, bıçak alıp geldim. Tartıştık. Kadir bana yumruk attı. Yere düştüm, bıçakta düştü. Kavga ettik, elinden bıçağı almak için uğraşırken parmaklarım kesildi. Biz kavga ederken Nadja odadan çıkmıştı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

Elvan Küçükaltun, kıskançlığı sebebiyle Nadja Angela Grosser’in sürekli olarak kendisine terapi almasını söylediğini de aktardı.

Duruşmada tercüman eşliğinde ifade veren Nadja Angela Grosser ise Kadir Demir’le 2020 yılında Side sahilinde gezerken tanıştıklarını, Demir’in zaman zaman evlerine geldiğini anlattı. Nadja Angela Grosser ayrıca, "Olay günü Elvan, Kadir'i çağırmak için birkaç defa telefon açtı. Kadir önce telefona bakmadı sonra geri aradı. Kadir geldiğinde birlikte alkol aldık. Sonra üçlü ilişkiye girdik. Bu sırada Elvan odadan çıktı. Kadir'le ilişkiye devam ettik. Bana 'odadan çık' dedi. Ben oturma odasına geçtim. Elvan kapıyı kapattı. Sonra Elvan oturma odasına geldi. Eli kanıyordu, ben pansuman yaptım. Çok alkollü olduğu için içeride ne olduğunu sormadım. Ardından markete alkol almaya gittik. Yolda giderken bana, Kadir'i kastederek, 'galiba öldü' dedi." dedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Elvan Küçükaltun’un tutukluluğunun devamına, Nadja Angela Grosser’in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verip, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.