Çin merkezli otomobil markası SWM Motors, Türkiye'deki üretim planlarını somut adımlarla hayata geçiriyor. Marka, Urzema Holding çatısı altında faaliyet gösteren Urzat Otomotiv A.Ş. aracılığıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2025 yılı içerisinde üretime geçmeyi planlıyor.
Bu kapsamda SWM Motors’un Türkiye temsilcisi olan Urzema Holding’in CEO’su Murat Ertaş ve beraberindeki heyet, Eskişehir OSB’yi ziyaret etti. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve OSB Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelindi.
Yatırım ve İş Birliği Görüşüldü
Eskişehir OSB’de yapılan görüşmelerde, planlanan üretim tesisinin altyapısı, yatırım süreci ve uzun vadeli hedefler masaya yatırıldı. Ayrıca potansiyel iş birlikleri ve SWM Motors’un Türkiye’deki üretim vizyonuna ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, görüşmeler sırasında yatırımın Eskişehir ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağına dikkat çekti. Küpeli, SWM Motors’un Eskişehir’de gerçekleştireceği otomobil montaj ve test faaliyetlerinin kente önemli bir ivme kazandıracağını ifade etti.
“Eskişehir’in Otomotiv Hayali Yeniden Canlanıyor”
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yatırımın taşıdığı tarihi ve ekonomik öneme değindi. Küpeli, “SWM’in motorlu, elektrikli ve hibrit araç montaj ve testlerini Eskişehir’de gerçekleştirmesi, kentin 60 yıllık otomotiv üretme hayalini yeniden canlandıracak. Devrim otomobilleriyle başlayan süreç, şimdi başka bir noktaya evrilerek otomotiv sanayiinde Eskişehir’i havacılık, raylı sistemler ve beyaz eşya sektörlerinde olduğu gibi Türkiye’nin çok önemli bir üretim merkezi haline getirecek. Bu gelişme, Eskişehir’in sanayideki potansiyelini bir kez daha ortaya koyuyor” dedi.
“Eskişehir En Doğru Adres”
Urzema Holding CEO’su Murat Ertaş ise, üretim lokasyonu olarak Eskişehir’i tercih etmelerinin nedenlerine dikkat çekti. Ertaş, “Eskişehir, sanayi kültürü, lojistik avantajları ve yetişmiş insan kaynağıyla en doğru adres” ifadelerini kullandı.
Ertaş ayrıca, Eskişehir OSB yönetiminin kendilerine verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:
“Eskişehir bize, biz Eskişehir sanayisine ve ekonomisine çok şeyler katacağız. Bu yatırımın hayata geçmesinde bize büyük destek olan Eskişehir OSB Başkanımız Nadir Beye, Yönetim Kurulumuzun değerli üyelerine ve Eskişehir OSB Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Onların desteği ile kısa sürede çok büyük yol kat ettik. Eskişehir OSB’de üretim yapacak olmaktan çok mutluyuz.”