Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir’de toplu açılış törenine katıldı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de katıldığı törende Erdoğan şöyle konuştu:

“YENİ BİR SEÇİMİN ARİFESİNDE TÜRKİYE YİNE RAYINDAN ÇIKARTILMAYA ÇALIŞILIYOR”

“Her dönemde olduğu gibi bugün de ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak kendilerine bağımlı kalmasını isteyenler var. Türkiye’nin atılımlarının önünü kesmek için her yolu denediler. Vesayetin ayak oyunlarından terör örgütlerinin kanlı saldırılarına, darbe teşebbüslerinden ekonomik tuzaklara kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Milletimizle verdiğimiz mücadele ile hepsinin üstesinden geldik. Yeni bir seçimin arifesinde Türkiye, yine rayından çıkartılmaya, kazanımlarından edilmeye, eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor. Bu defa karşımızda ne var? Yedili bir koalisyon var. Ne ararsan bulunur, derde devadan gayrı. Öyle mi? Bu masada terörle kol kola olanlar var mı? CHP terörle kol kola. İP terörle kol kola. O yavrucuklar var. Onlar da zaten tamamen istikameti kaybetmişler, ne yaptıklarının farkında değiller. Yani kardeşlerim anlatacağım, tabii buna bir de PKK’sından FETÖ’süne bu masaya alenen destek veren terör örgütlerini ilave etmek lazım. Daha sapkın akımları, sosyal medya mecralarını, Londra tefecilerini ve oradaki bütün eroin kaçakçılarını, Batı’daki yönetimleri saymıyorum bile. Peki, ne istiyor bunlar? Türkiye düşük teknolojili, düşük katma değerli üretimleri yapsın, ama yüksek teknoloji, yüksek katma değer alanına girmesin istiyorlar. Yani, İHA, SİHA yapmasın, Akıncı yapmasın, başka, Kızılelma yapmasın. Bitmedi, TCG Anadolu’yu da yapmasın. TOGG yapmasın. Öyle alıştılar ya. Yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bu CHP, bunlar böyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede bir toplu iğne dahi üretemediler.

“BU BABACAN, BUNLAR EKONOMİDEN ANLAMAZLAR. SADECE SATIŞINI YAPARLAR”

Bu ‘bebecan’, bunlar ekonomi mekonomi filan anlamazlar. Sadece bunun satışını yaparlar. Ekonomiden ne kadar anladığını, bakalım kaç tane bay bay Kemal buna milletvekilliği verecek, bir göreceğiz. Satışa geldiler. Eskişehir 14 Mayıs’ta bunları sandığa gömecek mi?

Biz nasıl IMF’yi kapımızdan gönderdiysek, sandıkta da bunları, 21 sene bunlar hiç iktidar olabildi mi? Şimdi 14 Mayıs’ta ne diyoruz? ‘Yine olamayacaklar’ diyor muyuz? Öyleyse, bak bak bak ne yazmış: ‘Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik?’ İşte benim vatandaşım böyle. Kralına gereken cevabı verir. Peki ne istiyor bunlar? Bizim gençlerimizden yetenekli, kabiliyetli, birikimli olanlar onlara hizmet etsin ama kendi ülkelerine bir şey katmasın istiyorlar. ‘TOGG’suz yol olmaz, sensiz hayat olmaz reis.’ Ben söylemiyorum ha, Eskişehirlim söylüyor.

Unutmayın, 14 Mayıs bunların siyasi mevta haline gelmesi olacaktır. İşte bütün bunları başaramadıkları için çok kızgınlar. Ülkemizin yaşadığı büyük dönüşümleri, sessiz devrimleri hazmedemeyenlerin öfkeleri yüzlerinden okunuyor.

“BAY BAY KEMAL, SEN SOĞANI ŞÖYLE MASANIN ÜZERİNE KOYAR, ONDAN SONRA ŞÖYLE YUMRUĞUNLA VURUR ONUN LEZZETİNİ ALABİLİR MİSİN?”

Gençlerimizin bazılarının aklına haklı olarak şöyle bir soru gelebilir: Bir ülkenin yönetiminin görevi zaten kendi devletini, milletinin gelişmesini, kalkınmasını, refahını, hak ve özgürlük alanlarının genişlemesini sağlamak değil midir? Normal şartlarda elbette öyledir. Ancak ülkemizde işler böyle yürümüyordu. Güven iklimi çökertilmiş, istikrarsızlık batağına saplanmış, geri kalmışlığa mahkûm edilmiş bir ülkede isteseniz de işleri öyle yürütemiyorsunuz. İşte, şimdi, çıkmış bay bay Kemal ne diyor? Soğan da soğan, patates de patates... Ya bay bay Kemal, sen soğanı şöyle masanın üzerine koyar, ondan sonra şöyle yumruğunla vurur onun lezzetini alabilir misin? Ya biz öyle yetiştik, biz soğanımızı öyle yedik. Ama bay bay Kemal bu tırlar olmasa, bu uçaklar olmasa, bu yollar olmasa acaba siz bütün bu patatesi, domatesi ne ile taşıyacaktınız?

Eskişehir’de toplam yatırım tutarı 4 milyar 644 milyon lira olan 99 ayrı yatırımın açılışını yapmak için buradayız.

Bugün sizlerle iki önemli projenin sevincini daha paylaşacağız. Birincisi, ülkemizin madencilik alanındaki en önemli yatırımlarından biridir. Eskişehir son 5 yılda ürettiği bor cevheri ile ülkemize 2 milyar dolar gelir sağladı. Bu süreçte Eti Maden Eskişehir’e 700 milyon liralık yatırım yaptı.

Ayrıca bu yıl içinde Eskişehir’e 501 milyon liralık yatırımla üç yeni bor tesisi daha kazandıracağız.

“ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL İÇİNDE İHTİYAÇ DUYACAĞIMIZ 500 LOKOMOTİFİ BURADA ÜRETECEĞİZ”

İkinci müjdemiz, ülkemizin ilk yerli, elektrikli lokomotifi E-5000’i lokomotif sistemlerinin tasarımı, imalatı ve montajı tamamlanarak test ve sertifikasyonuna başlanması. Önümüzdeki 10 yıl içinde ihtiyaç duyacağımız 500 lokomotifi burada üreteceğiz. Ülkemize 1,5 milyar avroluk katma değer kazandıran bu projenin ilk hareket testine birazdan canlı bağlantıyla şahitlik edeceğiz.

Eskişehir’de üretilen ürünlerin Gemlik'e ulaştırmasını sağlayacak raylı sistem inşasına yakında başlıyoruz.

Son 20 yılda Eskişehir’e bugünün rakamlarıyla toplam 66,2 milyar liralık kamu yatırım yaptık.

Kardeşlerim, bu bay bay Kemal, bir zamanlar SSK’nın başında değil miydi? Başındaydı. Unutmayın Kanuni ne diyor? ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ Ya bay bay Kemal sen SSK’nın başındayken hastanelerimizde maalesef rehineler vardı. Rehin alınanlar vardı. Ya bunların hesabını sen bu millete, Rabbimize nasıl vereceksin ya? 14 Mayıs bunların hesabını sorma zamanıdır.

Ülkemizin yeni bir seçim arifesinde olduğu şu günlerde bizden başka, Cumhur İttifakı’ndan başka milletimizin önüne bir vizyonla çıkan kimse var mı? Sadece vizyonla da kalmadık Türkiye Yüzyılı için Doğru Adımlar olarak isimlendirdiğimiz seçim beyannamemizde önümüzdeki 5 yılda atacağımız somut adımları da ilân ettik.

“BENİM VATANDAŞLARIM GÜMBÜR GÜMBÜR SİRKECİ'DE GİDİP TGC ANADOLU'YU ZİYARET EDİYORLAR”

Ülkemizin 6 Şubat’ta yaşadığı büyük depremler sebebiyle yeni dönemde önceliklerimizin başında afetlere dirençli Türkiye’nin inşasını yerleştirdik. Kardeşlerim, TOGG’u malum yaptık, TGC Anadolu'yu aynı şekilde yaptık. Şu anda benim vatandaşlarım gümbür gümbür Sirkeci'de gidip TGC Anadolu'yu, ne yapıyorlar, ziyaret ediyorlar. Aynı şekilde TOGG’u da ziyaret ediyorlar.

CHP demek susuzluk demektir, çöptür, çukurdur, çamurdur. Onun için 14 Mayıs çok önemli. Diğerleri de zaten pek bu işlerden anlamaz. Ama bizim ömrümüz milletimize hizmet etmekle geçti. Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik.