Hayvanlarını Otlatmaya Gitti, Geri Dönmedi: Arama Çalışmaları Başlatıldı Hayvanlarını Otlatmaya Gitti, Geri Dönmedi: Arama Çalışmaları Başlatıldı

Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası kapsamında İstanbul'da gençler ve sporcularla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigaranın zararlarına vurgu yaptı.

Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençler ve sporcularla Vahdettin Köşkü'nde buluşan Erdoğan, ülkede sigara kullanımında yaşanan gerilemeye dikkat çekti.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Ülkemizde her yıl 85 bin insanımızı tütün canavarına kurban veriyoruz. Tütün sadece insanı zehirlemiyor, aynı zamanda dünyamızı da kirletiyor." ifadelerini kullanarak sigaranın zararlarına dikkat çekti. Tütün endüstrisinin her yıl 700 milyar dolar kazanç sağladığını belirten Erdoğan, bu sektörün insanların hayatını pahasına büyümeye devam ettiğine vurgu yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar arasında, sigaranın zararlarına karşı verilen mücadelede alınan önlemler ve sigara kullanımında yaşanan azalma yer aldı. Kapalı mekanlarda sigara içme yasağı ve sağlık uyarılarının sigara paketlerinde yer alması gibi önemli adımların atıldığına değinildi.

Cumhurbaşkanı, elektronik sigaraya karşı da mücadele edildiğini ve ülkeye girişine izin verilmediğini belirtti. Elektronik sigaranın zararlarının tespit edilerek önlemler alındığını ifade etti.