Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinliklerinde Ahlat’ta yaptığı konuşmada, "Terörsüz Türkiye" hedefinde sona yaklaşıldığını belirtti: “Biraz daha sabır, gayret ve dikkatle bu düzlüğü de geçeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinliklerinde konuştu. Ahlat Etkinlik Alanı'nda düzenlenen programda konuşan Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı verdi; Türkiye'nin terörle mücadelesinde kritik bir aşamaya geldiğini vurguladı.

Kardeşliğimizi Perçinleyeceğiz

Erdoğan, konuşmasında Türk, Kürt ve Arap vatandaşlara birlik çağrısı yaparak, şunları söyledi: ‘’Tarih; Türk, Kürt ve Arap bir ve beraber olduğumuzda ortak hedeflere doğru hep birlikte yürüdüğümüzde içeride ve dışarıda hangi başarılara imza attığımız kimi örnekleriyle doludur. Birliğimizi koruyacağız. Yedi düvele diz çöktürdüğümüz Milli Mücadele yine bu ruhla zafere ulaştırılmıştır. Saflarımızı sıklaştıracağız, kardeşliğimizi perçinleyeceğiz.’’

Kimsenin Tuzağına Düşmeyeceğiz

Konuşmasında “Türkiye Yüzyılı” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı: “Huzurun, sükunun ve muhabbetin merkezinde yer aldığı bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Kimsenin oyununa gelmeyeceğiz, tuzaklara düşmeyeceğiz. Hasımlarımızı rahatsız eden ‘Terörsüz Türkiye’ menziline emin adımlarla ilerliyoruz.”

Son Düzlüğe Vardık

Terörle mücadelede sona gelindiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Son düzlüğe varmış bulunuyoruz. Biraz daha sabır, gayret ve dikkatle bu düzlüğü de geçecek, menzili maksudumuza suhuletle ulaşacağız.”