Turizm Taşımacılar Federasyonu Başkanı Necati Bilge, sorunların masaya yatırılması için bir araya geldiklerini söyledi.

Turizm taşımacılığının çok farklı bir sektör olduğunu ifade eden Necati Bilge, “S plaka değiliz. Servisçilik yapmıyoruz. Sevenleri sevdikleriyle buluşturuyoruz.  Bizim sloganımız bu. Fakat bu işi yaparken de kanunlara uygun bir şekilde yapmamız gerekiyor.  Bugüne kadar bunu yakalayamamıştık.  Herkes belgesini kiraladığı için herkes farklı bir dalda çalışıyordu.  Biz bunu toparlamak için Türkiye genelinde bu federasyonu kurduk.  Turizm taşımacılığı yapabilmek için D2 belgesi gerekli. Bu belgeleri herkes bireysel olarak herkes kendisi alsın. Burada da devletimizin çok büyük bir kazancı olacak. Bugüne kadar hep kayıp yaşıyordu devletimiz. 4 buçuk kat trilyona yakın devletimizin bir kaybı vardı.  Şimdi biz bu 4 buçuk kat trilyonu devletimize kazandıracağız Allah nasip ederse. Bugüne kadar önüne gelen bu işi yapıyordu. Bu iş her önüne gelenin yapacağı bir iş değil. Bunun sorumluluğunu bilmek gerekiyor” dedi.

Örgütlenmenin zor olduğu bir zamanda bir araya geldikleri için turizmcileri tebrik ettiklerini ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Başarılar diliyorum. Hayırlı olmasını istiyorum. Tabi bir sorumluluğu üzerine almışlardır. O sorumluluğu yerine getirmek amacıyla da vekillerimizle işbirliği içine girmişlerdir. Türkiye’de yasa yapmak çok zor bir şey. Özellikle iktidarın istemediği yasaları yaptırmak çok zor bir şey.  Bunu gerçekleştirirlerse çok büyük bir hizmet yaparlar. Önemli olan yasanın denetlenmesidir. Bu yol da çıktıkları yol çok meşakkatlidir” ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise şunları söyledi: “Her sektörün olduğu gibi turizm taşımacılarının da pek çok sorunu var. Birlikte sorunlarını çözmeye çalışacağız. Diğer siyasi partilerden de destek istiyoruz.  Hep birlikte bütün siyasi partiler olarak bu sorunların çözümü için çalışacağız.”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Türkiye’nin her yerinden buy meselenin duyulması için buraya gelen taşımacı esnafımıza teşekkür ediyorum. Kimse alınganlık göstermesin ama merkezinin burada olması bize ayrı gurur veriyor.”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da şunları söyledi: “57 ilde oluşturulan bu örgütlenme için başta Necati Bey’e teşekkür ederim.  Bu oluşumu ve birlikteliği sağlamak ciddi anlamda bir özveri gerektiriyor. Bundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından araçlar ziyaret edildi.