Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, 14 Mayıs seçimleri için “Güneşli günleri hayal edelim, gelmekte olan güzel günleri düşünelim, çünkü olay Erdoğan’ı göndermekten ibaret değil… Ya korkak yaşamayı ya özgür olmayı, ya fakirleşmeyi ya daha rahat etmeyi, ya yolsuzlukları görmezden gelmeyi ya da şeffaflaşmayı, ya yasakları ya serbestliği seçeceğiz” diye konuştu.

Erkin Delikanlı, bugün video açıklama yaparak seçimleri değerlendirdi. DP’li Delikanlı şöyle konuştu:

"BİR SEÇİM ZAFERİ PEŞİNDE DEĞİLİZ"

“Güneşli günleri hayal edelim, gelmekte olan güzel günleri düşünelim, çünkü olay Erdoğan’ı göndermekten ibaret değil. Olay; hasar alan, otoriterliğe kayan demokrasiyi yeniden inşa etmek. Olay; siyasetin en önemli denetim mekanizmalarından basını özgürleştirmek. 14 Mayıs’ta bir seçim zaferi peşinde değiliz. 14 Mayıs’ta; gençlerin sönüp giden hayallerini yeniden canlandırmanın, 14 Mayıs’ta; üç rakamlı hanelere çıkan, enflasyonun altında ezilen milyonlara nefes aldırma peşindeyiz.

"ÇOĞULCULUĞUMUZU KORUYALIM, DIŞLAMAYALIM, KUCAKLAYALIM"

20 yıldır bu ülke kutuplaştırıldı. Hepimiz o mahallede kendi renklerimizle yaşayalım istiyoruz. 'Sen, ben, ayrılık gayrılık olmasın, bir bütün olalım, birlikte olalım' diyoruz. 'Çoğulcumuzu koruyalım, dışlamayalım, kucaklayalım' diyoruz. Kavgaları bitirmeye kardeşliği yükseltmeye geliyoruz. Zenginleşmeye değil, zenginleştirmeye geliyoruz. Cebimizi doldurmaya değil, ülkeyi kalkındırmaya geliyoruz.

"MARKETE KORKMADAN GİTMEYİ, PAZARDA FİLEMİZİ DOLDURMAYI ÖZLEDİK"

Betona değil, üreten Türkiye’ye geçiyoruz. Özgürlüğü özledik, korkmadan yaşamayı özledik. Markete korkmadan gitmeyi özledik. Pazarda filemizi rahatça doldurmayı özledik. Torunlarımızı güldürecek harçlık vermeyi özledik. Özlediğimiz yaşama oy vereceğiz. Bir isim seçmeyeceğiz, bu seçimde bir hayat tarzı seçeceğiz. Ya korkak yaşamayı ya özgür olmayı ya fakirleşmeyi ya daha rahat etmeyi, ya yolsuzlukları görmezden gelmeyi ya şeffaflaşmayı, ya yasakları ya serbestliği seçeceğiz.

"ARTIK YETER! SÖZ MİLLETİNDİR"

Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, torpil, adam kayırma, adrese teslim dolar garantili ballı ihaleler gidecek. Adalet, refah, özgürlük, eşitlik, liyakat gelecek. Karar sizin! Ama inanıyorum ki, 14 Mayıs’tan sonra güzel günler göreceğiz ve demokrat sözü, yine baharlar gelecek. Millet İttifakı iktidarında yine bu milletin yüzü gülecek. Biz; Demokrat Parti, Gültekin Uysal liderliğinde hazırız. Siz de hazır olun!”