DSP Tepebaşı İlçe Başkanı Erdal Ersoy şu açıklamaları yaptı;

"Genel Başkan Sayın Önder Aksakal’ın almış olduğu kararı onaylamıyoruz. Biz yönetim olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını desteklemekteyiz. Demokratik Sol Parti bu durumlara düşmemesi gerekirdi. Demokratik Sol Parti’nin kapısına kilit vurmaya çalışanlara bu bir örnektir. Bu afişi de tepki olarak yaptırdık. Demokratik Sol Parti’nin kapısına kilit asla vurdurmayacağız. Biz buranın daimi bekçisiyiz

DSP Odunpazarı Teşkilatı ayrı bir yol çizdiler, genel başkanı destekliyorlar. Biz onlara katılmıyoruz. Bizim amacımız ülkemizin bir an önce refaha kavuşturmak. Bunu da güç birliği ve el birliği ile yapacağımızı ümit ediyoruz. Partiden istifa etmiyorum çünkü partimizin sürekli devamlı bekçisi olacağız. Partinin bayrağını kimseye indirtmeyeceğiz. Genel merkezin almış olduğu kararı da şiddetle kınıyoruz. Biz HÜDA PAR ile terör örgütleri ile kol kola giden bir yolda olan siyasi kuruluşa asla ve asla destek vermeyiz. Bugüne kadar biz sürekli Rahmetli Bülent Ecevit’e hasta diyenlere de karşıyız.

Ecevit hasta değildi hastalandırıldı. Biz dürüst ve tertemiz bir siyasi kuruluşuz. 34 yıllık bir geçmişimiz var. 3 dönem bu ülkeyi yönetmiş bir siyasi partiyiz. Şu anda herkes serbesttir istediği partiye oy verebilir. Ben asla ve asla Cumhur İttifakı’na oy verecek bir insan değilim. Afişi astım genel merkezin haberi olmasına da gerek yok. Benim oyuma hiç kimse ipotek koyamaz. Ben bu kararı ilçe yönetim kurulu alarak aldım. Genel başkan görevden alabilir ihraç edebilir hiç sıkıntı yok, gittiği yol yol değil. Onun tepkisi için biz buradayız.  71 ilde örgütümüz var Sayın Genel Başkan teveccüh edip de biz il ilçe başkanlarını arayıp da ‘arkadaşlar biz böyle bir yoldayız ne dersiniz’ diye bir fikirde bulunmadı"