Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova ülke ve Eskişehir gündemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yapılan yüzde 40’lık su zammı ile ilgili bir basın açıklaması yapan Tambova şu ifadeleri kullandı;

“Gün geçmiyor ki ülkemizde, vatandaşın ekonomik yükü ağırlaşmasın ve yaşam kalitesi biraz daha düşmesin. Maalesef enflasyon ve hayat pahallığı, milletin alım gücünü sıfırlamış; iktidarın almış olduğu  iyileştirme kararları ve yapılan gelir artışları da günler içinde eriyip gitmiştir. Fiyat artışlarının, adeta günlük rutin haline gelmesi; akaryakıt, doğalgaz ve elektrik gibi temel ihtiyaçlar ve üretimin neredeyse tümüne doğrudan etkisi olan kalemlerdeki atışlar, doğal olarak diğer tüm maliyetleri de artırmaktadır. Ve yazık ki ülkemiz, korkunç bir ekonomik kriz sarmalına girmiş bulunmaktadır.

Yönetim erkini elinde bulunduran kişiler ise bu kötü gidişe dair, mazeret üretmekten başka kalıcı bir eylem ve söylem geliştiremediler. İktidar partisi; ülkeyi yöneten kendisi değilmiş gibi, kendisi dışında herkesi suçlamakta ve ülkedeki kötü gidişten dış güçleri sorumlu tutmaktadır. Muhalefet partisinin belediyeleri ise maliyet artışlarını gerekçe göstererek,  yaptıkları zamlar nedeniyle sorumluluğu iktidara yüklemektedirler.  Burada haklılık payı olsa dahi; geldiğiniz makamlar mazeret üretip her sorunun faturasını millete ödetmek değil, her türlü zorluğa karşı çözüm üretmek olmalıdır. Üzülerek belirtmeliyim ki!  Vatandaşı mağdur etme konusunda adeta iktidarla yarışan ana muhalefet belediyelerinin almış oldukları kararlar, günlük en temel ihtiyaçlarımıza bile ulaşabilmemizi güçleştirmektedir. Bu bağlamda, Büyükşehir Belediyesi (ESKİ) tarafından, şehrimizdeki şebeke suyuna yapılan yüzde kırklık zam bütçelerimizi epey zorlayacaktır. Daha önceki oturumda kabul edilmeyen teklifin, günler sonra onaylanıp; saatler içerisinde tarifeye yansıtılarak, Eskişehir’lileri gece yarısı sokaklara dökmekte son derece insafsızca bir uygulamadır. Buna mukabil, şehrimizdeki iktidar temsilcilerinin açıklamalarına baktığımızda; AK Parti iktidarının yaratmış olduğu ekonomik durumdan bihaberlermiş gibi, ana muhalefetin belediyelerini alabildiğine eleştirmeleri de tam anlamıyla bir aymazlıktır. Bu açıdan bakıldığında, yıllar içinde; iktidar ve ana muhalefetin bir birlerine benzediğini de üzülerek gözlemliyoruz.”