Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Eskişehir'de, özellikle ateş karşısında çalışan esnaf büyük zorluklar yaşıyor. Dönerci ve fırıncılar, gün içinde sıcaklık nedeniyle 4-5 kez kıyafet değiştirirken litrelerce su tüketiyor. Bu şartlarda çalışan vatandaşlar, son zamanların en sıcak yaz günlerini geçirdiklerini ifade ediyor.

Eskişehir'in Taşbaşı bölgesinde döner dükkânı işleten Tanju Pekdemir, yaşadıkları zorlukları şu sözlerle anlattı: "Her yaz sıkıntı yaşıyoruz ama bu yılın sıcakları çekilmez bir seviyeye ulaştı. Dışarıda da aynı sıcaklığı hissettiğimiz için çok zorlanıyoruz. Bol su içmeye dikkat ediyoruz, gölgede durmaya çalışıyoruz ancak kendimizi maalesef soğutamıyoruz. Günlük kişi başı 4-5 litre su içiyoruzdur. Çok terlediğimiz için gün içinde 2-3 kez kıyafet değiştirmek zorunda kalıyoruz."

Fırın işleten Oğuzkan Akbal ise şunları dile getirdi: "Havalar sıcak, tabii fırın daha da sıcak. İçerisi 50 dereceye yaklaşıyor, belki de geçiyor. Bu durum bizi zorluyor ama fırında çalışanlar olarak buna alışkınız. Sık sık dışarı çıkıp hava alıyoruz, soğuk içecekler tüketiyoruz. Bazen buz torbalarıyla serinlemeye çalışıyoruz."