Cildimizde doğal olarak bulunan kolajen miktarı UV ışınlarına maruz kaldıkça düşmeye devame eder. Kolajen takviyesini artırmak için en mantıklı yol, besinlerden doğal olarak vücuda taşınmasıdır.  Bu haberimizde cildin genç görünmesini sağlayan ve içerisinde kolajen barındıran bazı besinleri listeledik.

Kabuklu deniz ürünleri ve balık

Bir diyetisyen, hayvan kemiklerinin kolajen açısından daha yüksek olduğunu ve suda kaynattığınızda kolajenin jelatine dönüşerek daha kolay emildiğini söylüyor. Balıklarda ise deniz kolajeni adı verilen bir çeşit mevcut. Deniz kolajeni, özellikle cilt, kemik, tendon ve doku sağlığı için faydalıdır.

Tavuk

Tavuk kıkırdağında, artrite ve eklem sağlığına faydalı gelen kolajen maddesi bulunuyor. Ancak tavuk derisi, kolajenin fazla barındığı yerdir. Evinizde tavuk içeren birçok farklı yemek çeşidini hazırlayarak kolajen takviyesi alabilirsiniz.

Biftek

Sığır kolajeni, özellikle cilt, diş, kemik, tendon, bağ dokusu ve lifli kıkırdak sağlığına katkıda bulunur. Cildinizin harika bir görünüme kavuşması için hayvan etindeki kolajen seviyeleri faydalı olacaktır. Diyetisyenler, bifteğin harika bir kolajen kaynağı olduğunu söylüyor.

Bu besinler tüketirseniz beyniniz yaşlanmak nedir bilmeyecek! Bu besinler tüketirseniz beyniniz yaşlanmak nedir bilmeyecek!

Yumurta akı

Vücudun kolajen üretebilmesi için ihtiyaç duyduğu bazı bileşenler olabilir. İçerisindeki prolin adı verilen amino asit vücudunuzun kolajeni kolaylıkla üretebileceği anlamına gelir. Buna ek olarak turunçgiller ve meyveler vücudun kolajen oluşturmasına yardımcı olur.

Sarımsak

Sarımsağın içerisindeki kükürt, vücudun kolajen üretmesi için harika bir mineraldir. Aynı zamanda sarımsaktaki taurin ve lipid asit hasar gören kolajen liflerinin yenilenmesini sağlar. Cilt sağlığını tamamen dönüştürmek için sarımsak tüketmeye özen gösterebilirsiniz.

Kaju

Kaju fıstığının kolajen üretimine katkıda bulunmasının başlıca nedeni, içeriğinde bulunan bakır ve proteindir. Özellikle protein desteği, gerekli kolajen miktarını yakalamanız için faydalıdır. Bunun için öğünlerinize aralıklı olarak kajuyu dahil edebilirsiniz.

Avakado

Antioksidan ve E vitamini kaynağı olan avakado hem kolajen üretimine katkı sağlar hem de son derece faydalı bir besindir. Avakadoyu düzenli kullanmak cildin elastikiyetini arttırarak yaşlanmayı geciktirmede etkin rol oynar.