Irak hükümetine karşı yapılan gösterilerde ölü sayısı 100’ü aştı.

 

Güvenlik amacıyla ismini vermek istemeyen Irak Sağlık Bakanlığından bir yetkili, “Şimdiye kadar yapılan gösterilerde 100’ü aşkın kişi hayatını kaybetti, ölenlerin arasında güvenlik güçleri de var. Özellikle Bağdat olmak üzere diğer illerde de gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösterilerdeki yaralı sayısının ise 2 bine yaklaştı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Üstelik yaralı insanlar tutuklanma korkusu ile karşı karşıya oldukları için devlet hastanelerine gidemiyorlar. Bu nedenle ölü sayısında da artış olacağı söyleniyor. Üstelik hastanelerdeki yaralı sayısının azalması ile birlikte ilaç ve diğer tıbbi malzemelerde ciddi sıkıntılar yaşandığı belirtildi.

 

HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI

 

 

Eylemcilerin, kamuda düzenleme ve daha fazla iş olanağı istemesiyle başlayan gösteriler, polisin sert müdahalesinin ardından “yönetim istifa” seviyesine ulaştı.

 

Göstericiler, yaşanan can kayıplarından hükümet sorumlu tuttu. Hükümet güçlerinin gerçek mermi kullandığını iddia eden göstericiler, “Niyetleri bizi caydırmak değil, öldürmek” açıklamalarında bulundu.

 

1 Ekim’den bu yana yapılan gösteriler, hükümet tarafından yapılan yolsuzluklar ve meydana gelen işsizliğe tepki göstermek amacıyla devam ediyor.