Tükiye zorlu Polonya maçını 3-2 kazandı. Karşılaşma sonrasında Antrenör Giovanni Guidetti ve Kaptan Eda Erdem yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundular.

GUİDETTEİ: "BASİT HATALAR İLE İKİ SET VERDİK"

Antrenör Giovanni Guidetti karşılaşma sonrasında şu ifadeleri kullandı;

“Önemli olan kazanmaktı. 4 galibiyet, 1 mağlubiyet ile bir üst tura çıktık. Artık ABD, Sırbistan gibi rakipler bizi bekliyor. Gerçekten iyi bir takıma karşı kazandık. Çok iyi defans yaptılar. Çok iyi bir seyirci önünde kazandık. Doğrusunu söylemek gerekirse çok fazla basit yaparak iki set verdik. Böyle bir durumda bile kazanmayı başardık. Bu kazandığımız ikinci beşinci setle maçtı. Grubu bu şekilde tamamladığımız için mutluyuz. Oyuncularımı çok fazla kullanmak istiyorum ama az değişiklik yapmak daha iyi sonuçlar veriyor.”

ÇOK TEHLİKELİ BİR TAKIMIZ

Kaptan Eda Erdem şu ifadeleri kullandı;

“Bu seviyede rahat maç yok. Güzel bir oyun vardı. Bir arada kalmaya çalıştık. Çok zor ve güzel bir atmosfer önünde oynadık. Polonya seyirci önünde maç kazanmak kolay iş değil. Moral ve özgüven açısından iyi bir sonuç aldık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bence güzel maçtı. Artık çok zor bir gruptayız. Kanada ve Almanya iyi takımlar. ABD ve Sırbistan çok güçlüler. Biz de giderek daha iyi voleybol oynayan bir takımız. Ritmimizi tutturursak çok tehlikeli bir takımız. Bütün maçları kazanmak istiyoruz. Onlar çok güçlüyse biz de çok güçlüyüz.” (EHM)