Yüzbinlerce üniversite öğrencisini doğrudan ilgilendiren KYK bursları ne zaman yatacak sorusuna cevap KYK Genel Müdürlüğü tarafından verildi. KYK bursundan yararlanma imkanı hakkı kazanan öğrenciler onay işlemlerini tamamlamak zorundaydı. 

Yüzbinlerce öğrencinin gözü kulağı bu haberde. Merakla beklenen 2019-2020 burs ve kredi sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştır. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada kredi almaya hak kazandıkları duyurulan öğrencilerin ilk olarak e-devlet üzerinden taahhütnamelerini süratle tamamladılar. Öğrenciler geçen hafta onay işlemi son bulan KYK burslarının bir an önce yatması için merakla bekliyorlardı. Kurum tarafından yapılan açıklama ile ödemenin yapılacağı açıklandı ilk ödemenin 29 kasımda başladığı bildirildi.

2019-2020 KYK Bursu Ödeme Tarihleri

KYK bursu almayı hak kazanan öğrenciler için kurum tarafından yapılan ödeme tarihleri açıklandı. Bu açıklamaya göre;

Yasal prosedürleri Taahhütnamesini yerine getiren ve onaylamış olan öğrencilere Kasım ayı sonunda Ekim ve Kasım ayı olmak üzere toplu olarak iki aylık ödeme yapılacağı açıklandı.

KYK burs ve kreşi ödemeleri aksaklık olmaması durumunda haftanın ilk iş günü hesaplara yatırılmış olacak. Ödemeler öğrencinin T. C kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6-10. Günleri arasında hesaplara yatırılacak.

TC numarası 0 ile bitenler için ayın 6’si

TC numarası 2 ile bitenler için ayın 7’si

TC numarası 4 ile bitenler için ayın 8’i

TC numarası 6 ile bitenler için ayın 9’u

TC numarası 8 ile bitenler için ayın 10’u itibarı ile ödemeler yapılacaktır.

Zamlı KYK bursu ücretleri Ne kadar olacak!

Zamlı KYK bursu konusunda Başkan Erdoğan “2020 yılında lisans öğrencilerimizin kredisi ve bursu rakamları 500 TL’den 550 TLye çıkarılıyor. Yüksek Lisans 1100 TL’den 1600 TL’ye çıkarılacak.