Şırnak ili Silopi ilçesinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan müdür SS. adlı kişinin lisede görev yapan aday öğretmenlere bir takım baskılarda bulunduğu iddia edildi. Bu iddialar lisede görev yapan öğretmenlerin sosyal paylaşımlarından anlaşıldı.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan aday öğretmenlerden biri okul müdürü SS. ile aralarında imzaladığı sözleşmeyi sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştıktan sonra bu paylaşımın il milli eğitim müdürü tarafından görülmesi üzerine okul müdürü hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. İddialara göre okul müdürü SS. aday öğretmenlere baskı uyguluyordu ve müdüre saygılı davranılması ve görüldüğü yerde mutlaka selam verilmesi gerektiğini söylüyordu.

Aksi takdirde aday öğretmenler bu durumu yapmazlarsa aday öğretmenlikleri tehlikeye gireceğini ve okuldan uzaklaştırma alacağını söylüyordu. Okulda görev yapan aday öğretmenler ise bu durumdan hoşnut olmadıklarını her defasında dile getiriyorlardı.

En sonunda sosyal medya paylaşımı bir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dikkat çekti. Paylaşımda Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü’nün okulda görev yapan aday öğretmenlere birtakım zorlamalarda bulunduğunu ve bu zorlamaların yapılmadığı takdirde görevlerine son verileceği yazıyordu.

Okulda göreve başlayan her aday öğretmen ve okul müdürü arasında imzalanan sözleşme şartları oldukça ağırdı. Sosyal medya üzerinden bu durumu yakından takip eden Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Personel Danışmanı Hamza Aydoğdu olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.