Avrupa Merkez Bankası’nda başkanlık görevini yürüten Lagarde, dünya genelinde ekonomik durumun belirsizlik ve durgunluk görünümleri sergilediğine dikkat çekerken, ortaya çıkan bu halin Euro Bölgesi odaklı mallara ve sağlanan hizmetlere dönük talebe azaltıcı etkisi olduğunu ve yatırımları olumsuz yönden belirlediğini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu’ndaki mali işler alanına bakan komitede konuşma gerçekleştiren Lagarde, bölgelerindeki büyüme seviyesinin istenen aşamaya erişemediğini ve cılız kalışını ifade etti. Ekonomide gözlemlenen geniş zamanlı yavaşlığın fiyatlamalara da tesir ettiğini bildiren Lagarde, global değişimlerden en fazla etki alan sektörün üretim sanayi olduğunu sözlerine ekledi. Tüketime dair çeşitli unsurların iyi yönde sürdüğünü de dile getirdi.

Lagarde, müsait şartlarda düzeni sağlanmış bir kredilendirme yoluyla destek alabilen kişilerin ve firmaların daha yoğun tüketime ve yatırıma yönelebilir olduğunu vurguladı. Kripto nitelikli paralar hakkında da açıklamada bulunan Avrupa Merkez Bankası Başkanı, doğru kurgulanmış kurallar ve denetleme aracılığıyla bu alandaki risklerin düşürülmesi gerektiğini ve düşüş meydana gelirse bu alandan yarar sağlanabileceğini ifadelerine ilave etti. Para politikalarının ve finansman şartlarının kritikliğine de işaret etti.