Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyonu ile hazine ve maliye bakanlığının 2020 senesinin fiyatının görüşmelerine dahi başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ta görüşmelere dahil oldu. Aynı zamanda Türkiye aralık ayında bu ölçekte devam ederse %4-5 seviyelerinde büyüyeceğine ve son çeyreğe gidiyor diyerek Berat Albayrak sözlerini sonlandırdı.

Kredi ve yurtlar kurumuna dair borçlarla ilgili olarak Berat Albayrak adım atılacağı konusunda ülkemize mesajlarını verdi. Ülkemiz dördüncü çeyrekte sektörün beklentilerinin de ilerisinde aralık ayında da bu ivmeyle devam ederse bırakın yüzde 2-3’ü 4-5’lerde büyüyeceği bir çeyreğe doğru ilerliyor diyerek Berat Albayrak sözlerini sonlandırdı.

Geçtiğimiz sene ülkenin ekonomik anlamda üç büyük saldırıya maruz kaldığını da Albayrak bu zaman içerisinde Ülkemizin ve Arjantin ile aynı kefeye koyduğunu belirtmiştir. Aynı zamanda Berat Albayrak kelimelerine şunları da ekledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir muz Cumhuriyeti değil bunu da buraya yazın. Merkez bankamız ve kamu bankalarımız tarihlerinde en iyi hazinecilik karını açıklayacak diyerek belirtmiş ve sözlerini sonlandırmıştır.