Dünyanın ilk sanal, dijital parası Bitcoin fiyatı sadece bir saat içerisinde 200 dolar yükselme gösterdi.
Çeşitli kaynaklara göre belirlenen Bitcoin fiyatının çoğu borsada 1 saat içerisinde alım hacmi artarak 200 dolar kadar yükselmesi dikkat çekti. Bitcoin'in böyle yükselişleri kripto borsasından para kazananlar için devede kulak kalır niteliğindedir. 

Tarihi Zirvesinden Halen Uzak

Dijital, sanal para olan Bitcoin'in tarihi zirvesinde en yüksek tutar 20.000 dolar bandına geldiği biliniyor. Şuan 8000 ve 9000 dolar arasında yükseliş ve iniş gösteriyor. Bitcoin'in gelecekte bütün kâğıt paraları ortadan kaldıracağı bildiriyor.

Bitcoin Güvenilir Mi?

Bitcoin'in sadece borsalardan alınabildiği ve fiziksel olarak bir satışın henüz olmadığını bilmeniz gerekir. Bir fiziksel altın göstergesi olarak kripto para camiasında ün kazanmıştır. Sadece Bitcoin bir dijital para değildir. Altcoinlerde Bitcoin kadar ünlüdür. Güvenilirlik kısmında tek sorun devletlerin kontrolü altında olmamasından kaynaklanmaktadır. Bitcoin'in yanında altcoinler de mevcuttur. XRP ve Ethereum en bilinen altcoinler olarak listeye eklenebilir. Türkiye'de en fazla yatırım yapılan altcoinler ise HOT ve NPXS olarak biliniyor.