Bursa’da üretimi TRAGGER şirketince gerçekleştirilen ve yakıt açısından yüzde 85 oranında tasarruf meydana getirdiği ifade edilen, içten yanmalı motorlara kıyasla daha az parça ihtiva edip bakımıyla ilgili masraflar açısından avantaj ortaya koyan araçlar, bu nitelikleriyle önemli bir alaka görüyor.

Dışsatımı yerli ve milli ibaresiyle hayata geçirilen ve turistik nitelikli tesislerden, otellerden tatil köylerine dek, havaalanlarından üniversitelere dek pek çok alanda kullanım imkânı taşıyan bu araçlarla ilgili yurt dışı piyasalara gidişinin yoğunlaştırılması amaçlanıyor. Şirketin kurucu isimlerinden Ali Serdar Emre, 1998 senesinde ülkemize teknoloji transferi yapmak maksadıyla bir araya gelişlerinden söz ederken, parçanın sonrasında araç tasarımı hususunda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Otomotiv piyasasına girişlerinin sıfırdan başladığını ve senelerin getirdiği birikim ile devam ettiklerini ifade etti. Bütünüyle dışsatım maksadıyla yola çıktıklarını belirten Emre, bir aracın yurt dışına satışını yapabilmek için evvela yurt içinde başarının lazım geldiğini kaydetti. Başarılı ürünün meydana gelmesi için teknik yönden mükemmel aşamayı sağlamanın gerekli olduğunu ifade eden Emre, ülke dışına satış yapmaya (Almanya’ya ve Avustralya’ya) başladıklarını sözlerine ekledi.