CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir'de son günlerdeki dolu yağışlarından büyük zarar gören tarlalarda incelemelerde bulundu. Cumhuriyet, Satılmışoğlu, Sakintepe, Fevziçakmak mahallelerindeki çiftçileri ziyaret eden milletvekilleri, çiftçilerin talep ve ihtiyaçlarını dinledi. 

"Ürünlerde zarar büyük"
Jale Nur Süllü, ziyaretlerle ilgili paylaşımlarında, "Dolu ve yoğun yağışın etkilediği mahallelerimizden Satılmışoğlu’nda sel ürünlerle birlikte damlama su sistemlerini kullanılamaz hale getirmiş. Üreticimizin emek harcadığı ürünler büyük hasar görmüş durumda. Eskişehirli çiftçimiz son dönemde yaşadığı doğal felaketlerle büyük yara aldı. Eskişehirli çiftçilerimiz yeniden üretebilmek için yaralarının sarılmasını bekliyor" dedi. 

Sakintepe'de de çiftçileri dinlediler 
Jale Nur Süllü, ayrıca, "İç pazar ve dış pazara yeşil sebze satışı gerçekleştiren üreticilerimizin olduğu Sakintepe’de dolu ve şiddetli yağış sonrası tarlaları zarar gören çiftçimizi dinledik. Sakintepe Mahalle Muhtarımız Osman Alem ile gerçekleştirdiğimiz ziyarette çiftçilerimizin aktardığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getireceğimizi belirttik" diye konuştu. 

"Başta Eskişehir olmak üzere birçok şehirde hissedilecek"
Jale Nur Süllü, "Dolu ve yoğun yağış sonrası Fevzi Çakmak Mahalle’mizde yeşil sebze tarlada zarar gördü. İnceleme yaptığımız tarlalardan sadece bir tanesinde bile 1 milyon marul fidesini dolu vurmuş. Üreticinin 1 yılda yaptığı yatırım birkaç saat içinde yok olmuş. Tarladan pazarlara gelecek ürünlerin temin edilmesinde yaşanacak problemler başta Eskişehir olmak üzere birçok şehrimizde hissedilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın acil bir eylem planı ile hem üreticimizi desteklemesi hem de tüketicinin yaşayacağı soruna çözüm üretmesi gerekiyor" dedi. 

"Çiftçilerimizin zararı karşılanmalı"

Milletvekili Utku Çakırözer de, "Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç ve yönetimi ile Yıldırım Çiftliği'nde ve tarlalarda çiftçilerimizi dinledik. Eskişehirimizin yanı sıra Anadolunun dört bir yanında sofralarımıza aş üreten çiftçilerimizin zararları bir an önce karşılanmalı, çiftçimize nakit desteği sağlanmalı" dedi. 

"Bir yıllık emek heba oldu"

Çakırözer, "Şehrimizde etkili olan aşırı yağış ve doludan en çok etkilenen Fevzi Çakmak ve Sakintepe Mahallelerimizde de çiftçilerimizi ziyaret ederek, geçmiş olsun dedik. Ortaya çıkan hasarı tarlalarda yerinde gördük. Aşırı yağmurlar sonrası sadece bir çiftçimizin tarlasındaki 1 milyon 200 bin marulu zarar gördü, çiftçimizin bir yıllık emeği yok oldu" dedi.