Genel beklenti TCMB’nin Kasım ve Aralık 2020’de dezenflasyonu sağlamak adına gerçekleştirdiği toplam 675 baz puan artışın ardından atılan adımların etkisini izlemek adına faizleri sabit tutacağı şeklinde.

TCMB’nin yılın ikinci yarısı itibarıyla ise faiz indirimlerine başlaması ve 375 baz puanlık indirime gitmesi bekleniyor.

  • DOLAR

    7,4315(%-0,46)

  • EURO

    9,0385(%-0,21)

Türkiye’nin 5 yıllık kredi iflas takası primi (CDS) ekonomi yönetimindeki değişim öncesi işlem gördüğü 570 baz puandan 300 baz puanın altına kadar geldikten sonra bu sabah 329/335 seviyesinde.

Asya borsaları, ABD Hazine Bakanı adayı Janet Yellen’in ekonomide salgın kaynaklı yavaşlamaya karşı koymak için harcamalarda büyük artış öngören bir canlandırma paketi gerektiğini söylemesinin ardından yeni bir rekor kırdı.

ABD Başkanı olarak seçilen Joe Biden bugün Beyaz Saray’daki görevine yüksek güvenlik önlemleri eşliğinde başlayacak. Biden geçen hafta halkın daha hızlı aşılanması ve ekonominin canlandırılması için 1.9 trilyon dolar büyüklüğünde bir canlandırma paketi hazırlığında olduğunu ifade etmişti.