Eskişehir Elektrikçiler Odası'nda olağanüstü kongre talebi gündemde... Oda üyelerinden Ahmet Namık Akdoğan yaptığı açıklamada, "Daha önce de paylaştığım gibi çözüme yönelik çalışmalarımızın yanında birkaç gündür yoğun bir şekilde gelen talep üzerine esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının 5362 sayılı kanununda belirtilen genel kurul üyelerinin yetki ve sorumlulukları doğrultusunda olağanüstü kongre kararı almak için arkadaşlarımızla istişare edip bununla ilgili bir çalışma gerçekleştirdik" dedi. 

"120 imza topladık, olağanüstü kongre talep ediyoruz"

Akdoğan, "Yaptığımız bu çalışma direkt üyelerimizin sorunlarını çözme odaklı olup şahsi hiçbir gayesi olmayan bir çalışma ki takdir edersiniz 24 sene birlikte görev aldığımız ve birçok hizmeti birlikte gerçekleştirdiğimiz mevcut başkanımızın hizmetlerini de göz ardı etmemek lazım diye düşünüyorum. Ancak son iki yıldır OEDAŞ ile yaşanan sorunların sizler de farkındasınız. Bu sorunları çözmek için başka bir STK ile birlikte hareket etmek kendi adıma bana üzücü  geldi. Arkadaşlarımızın takdir ve gayretleriyle yasaya göre Genel Kurul delegelerinin dörtte bir çoğunluğunun imzasını hatta fazlasını da (120 imza) noter aracılığı ile Elektrikçiler Odasına tebliğ edilmek üzere topladık. Şimdi iş tebligat ellerine ulaştığında bir ay içerisinde Oda yönetim kurulunun alacağı karara, almazlarsa Ticaret Bakanlığının alacağı karara kalacak" diye konuştu. 

Akdoğan, "Yapılacak olan olağanüstü kongrede yine kurultay delegelerinin vereceği karara saygı duyarak bir kardeşiniz olarak her platformda sizlerin hizmetinde olacağımı ifade ederim" dedi.