Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı İnşaat Sağlık Turizm Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (Odunpazarı A.Ş.), ikinci el otomobil alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar için yeni bir ‘Açık Oto Pazarı’nı hizmete açtığı açıklandı. Açık oto pazarı 75 Yıl Mahallesi’nde kuruldu. 

Pazar günleri kurulacak

8 bin 421 metrekare alanda, 500 araçlık kapasiteye sahip olduğu belirtilen Odunpazarı Açık Oto Pazarı’nda Odunpazarı Belediyesi tarafından koronavirüse karşı önlemlerin de alındığı belitildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı açıklamada, “Pazar günü ilk defa açılan açık oto pazarı, esnafımızın ve vatandaşlarımızın hem de çevre il ve ilçelerimizden gelen insanlarımızın hizmetinde olacak. Açık oto pazarı, Pazar günleri Odunpazarı ve Eskişehir için önemli bir ticaret alanı olacaktır. Açık oto pazarımız sayesinde hemşerilerimiz artık oto pazarlarından araç almak için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Araçlarını satmak isteyen vatandaşlarımız hem maddi açıdan hem de zaman açısından tasarruf edecekler" dedi. 

Tepebaşı'nda da kuruluyor

Tepebaşı Belediyesi'nni yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü açık otopazarı da, Muttalip mevkiinde, Eskişehir Teknik Üniversitesi Kampüsü karşısında pazar günleri açılmaya devam ediyor.