Ülkemizde maydanoz yetiştiriciliğinde yüzde 55 oranıyla birinci sırayı üstlenen Hatay ilimizde, arzu edilen yağmurların meydana gelmeyişi sebebiyle hasat evresi olumsuz bir başlangıç gösterdi. Bölgede havasal durumun sıcak ilerleyişi ve mevsimsel beklentinin üstünde devam edişi, yağmurların istenen oranda olmayışıyla birleşince, üretim gerçekleştirenler onca çabayla ortaya koydukları maydanozun verimi için ilave masraf yapma mecburiyetinde oldular.

Maydanozların yetişmesi adına sulama mekanizmasının kurulumunu gerçekleştiren çiftçiler, bu kapsamda yetişmiş ilk ürünlerin toplanma aşamasına geçtiler. Mevsimlik özellikteki tarım işçilerince toplanışı yapılan maydanozun, temizliği yapıldıktan sonra bağ yapılmak yoluyla satış aşamasına uygun biçime geldiği gözlemleniyor. Arsuz’un Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapmakta olan Serkan Yılmaz, maydanoz ürününün şehir açısından mühim bir konumu olduğuna işaret etti.

Yılmaz, aşağı yukarı kırk bin dekar genişliğinde bir alan çerçevesinde maydanoz üretiminin yapıldığına vurgu yaparken, elde edilen ürünlerin gerek yurt içine gerekse yurt dışına satışının söz konusu olduğunu belirtti. Bu sene bölge açısından yağışların gecikmesi gerekçesiyle çiftçinin problem yaşadığını ifade eden Yılmaz, ikinci hasatla beraber üreticinin sevineceğini umduklarını paylaştı.