İnternet yoluyla yapılan alışverişlerin bir kısmında karşılaşılabilen taklit ürünlerle ilgili Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu açıklamada bulundu. Ağaoğlu, yalancı nitelikteki indirimlerin Ticaret Kanunu ile yasak kılındığını belirterek, Ticaret Bakanlığı tarafından tüketicilerden bu hususta iletilen şikayet mesajları dikkate alınarak bir açıklama paylaşıldığını hatırlattı.

Yalancı-sahte indirimle tüketiciyi kandıran kişilerin cezai yaptırım ile karşı karşıya kalacağını bildiren Ağaoğlu, bu kimselerin fiyatları öncelikle yükseltip sonra indirerek bir yanılsama yarattıklarına işaret etti. Ülkemizde tüketicilerin gün geçtikçe bilinçlendiğine vurgu yapan Ağaoğlu, tüketici hakem heyetlerinin karar sürecindeki hızlanmaya dikkat çekti.

Bu tür yalancı indirimlerin gerçek indirim yapan satıcıları da zor durumda bıraktığını ifade eden Ağaoğlu, yanıltma maksadıyla açılmış sitelere dikkat edilmesini tavsiye etti. Kanunlara uygun şartlarda satış gerçekleştiren satıcılardan alışveriş etmeye dikkat etmeleri hususunda tüketicileri uyaran Ağaoğlu, aksi durumda dolandırılma gibi olaylarla karşı karşıya kalabileceklerini dile getirdi. Ağaoğlu, yalancı indirim olarak adlandırılan bu türden indirimlere dair Ticaret Bakanlığı’na doğrudan şikayet yolunun tüketiciye açık olduğunu belirtti.