Eskişehir'de bulunan TÜLOMSAŞ ileTÜVAVAŞ ve TÜDEMDAŞ'ın birleşmesi ve Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketinin (TÜRASAŞ) kurulmasına karar verilmişti.  Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayınlanırkeni birleşme ile ilgili detaylar da belli oldu.

 Bir ay içinde tamamlanacak 
Kararda, karar ile yürürlüğe konulan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketinin (TÜRASAŞ) tescil tarihinden itibaren bir ay içinde, tüzel kişilikleri sona eren TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın devir ve hesap kapanış (açılış) işlemleri tamamlanacağı belirtildi. Kapanış (açılış) envanterleri ve bilançoları düzenlenecek ve kapanış bilançoları TCDD ve TÜRASAŞ Yönetim Kuruluna, açılış bilançosu ise TÜRASAŞ Yönetim Kuruluna sunulacak.

Merkez Ankara sermaye 3 milyar lira 
TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ'a ait olup TCDD hesaplarında yer alan ve karar uyarınca TÜRASAŞ'a devredilecek olan 1 milyar 727 milyon 80 bin 116,85 lira sermaye, TÜRASAŞ'ın tesciliyle TCDD sermayesinden tenzil edilecek. TÜRASAŞ'ın kuruluş ve örgütlenmesine ilişkin giderler, tescil tarihinden itibaren talep edilmek üzere, TÜRASAŞ'ın nam ve hesabına borç kaydedilerek TCDD tarafından ödenecek. Merkezi Ankara olan TÜRASAŞ'ın, 3 milyar liralık sermayesinin tamamı devlete ait olacak.

Yerli ve milli üretim için 
TÜRASAŞ, raylı sistem araçlarının yerli ve milli şekilde üretimi ve tasarımı için faaliyet gösterecek.