Enflasyondaki düşüşler ve beklentilerde iyileşmeler öne çıkarken Merkez Bankası, "döviz kurlarında dalgalanmalar azaldı ve faiz oranları belirgin bir şekilde geriledi."  Şeklinde bir değerlendirmede bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) finansal istikrar raporunu yakın zamanda açıkladı.

TCMB başkanı Murat Uysal ise bu rapora yönelik bir değerlendirme yaptı. Raporun son sayısından bu yana küresel büyümede aşağı yönde bir güncelleme yaşandığını ve risk unsurlarının daha da belirginleştiğini dile getirdi.  Yurt içinde enflasyon oranında bir düşüş yaşanması enflasyon beklentilerini de iyileştirdi diyebiliriz. Bu iyileşmenin öne çıkmasıyla da döviz kurlarında ki oynaklık azaldı ve faiz oranları belirgin bir şekilde geriledi.

Murat Uysal bu çerçevede kredi arz ve talep koşullarında da süregelen durgunluk sonunda iyileşmelerin kaydedildiğini söyledi. Yaşanan iyileşme ile kredi alanında da kendini gösterdi. Yaşanan canlanmalar iktisadi faaliyetlerdeki ılımlı toparlanmayı destekledi. Bu aşamada bankacılık sektörünün kredi ve mevduat işlemlerinde kolaylıklar sağlaması ve dayanıklı sermaye yapısı ile sektörün risklere karşı korunmasında ve dayanıklılığı artırmada oldukça önemli.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise elinde ki sahip olduğu tüm politika araçlarını ve fiyat dengelemesi ve istikrarını sağlayabilmek ve finansal dalgalanmaları minumuma düşürerek istikrarı desteklemek konusunda etkin bir şekilde kullanmaktadır.  Açıklanan raporun değerlendirme bölümünde makro finansal görünümün 2019 yılından itibaren iyileşmeye başladığı da değerlendirildi. Bu değişim ise haziran ayından itibaren daha da belirgin hale gelmeye başlamıştı.