Ekrem İmamoğlu gönderdiği video mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Sevgili Eskişehirliler. Sizlere İstanbul'dan en sıcak selamlarımı gönderiyorum. Eskişehir'in bizim kalbimizde çok ayrı bir yeri var. Çünkü Eskişehir halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışımızı en güzel anlatan şehirlerimizin başında geliyor. 

Şimdi aynı anlayışla Ayşe Ünlüce başkanımla birlikte Eskişehir gelişmeye, güzelleşmeye devam edecek. Hepimizin çok sevdiği, gurur duyduğu büyüğümüz, Yılmaz Büyükerşen Başkanım Eskişehir'e yıllar boyu çok büyük bir başarıyla hizmet etti. 

Şehrin çehresini değiştirdi. Tüm dünyada örnek olan bu belediyecilik anlayışıyla çağdaş, gelişmiş, mutlu bir şehir inşa etti. Bizler Yılmaz Büyükşeher sen başkanından çok şey öğrendik, öğrenmeye devam edeceğiz. Türkiye'deki tüm Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri olarak deneyimlerinden faydalanacağız. 
Ayşe Ünlüce başkanımız sizler de çok iyi tanıyorsunuz. Yıllarca Yılmaz Büyükerşen başkanımla birlikte Eskişehir'e hizmet etti. Onun en yakınında yer alan isimlerden birisiydi. Yılmaz başkanımızın deneyiminden en iyi şekilde faydalandı. Şimdi de bu birikimini yine Eskişehir için kullanmak üzere yola çıktı. Sevgili Ayşe Ünlüce Başkanım, sosyal belediyecilik anlayışıyla Eskişehir'e değer katmayı sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Yılmaz ağabeyimiz de tecrübe her zaman size destek verecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz de güzel işbirlikleri geliştireceğiz ve Ayşe Başkanım sizinle uyum içerisinde çalışacağız. Eskişehir'de örnek gösterilen halkçı ve sosyal belediyeciliğin devamı için Ayşe Ünlüce başkanıma en güçlü desteklerimizi veriyor ve siz kıymetli Eskişehirli dostlarımızdan da hemşerilerimizden de Ayşe Başkanımıza destek olmanızı diliyorum.  Her şeyin çok güzel olacağını, Eskişehir'de her şeyin çok güzel olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Başarılar dilerim.”