Nebi Hatipoğlu Emek Mahallesi'nde aşevi açtı. İlbey Sokak üzerinde açılan aşevinin açılışına yoğun bir katılım vardı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Seçimlerden önce bu mahalleye geldiğimizde, mahallelilerden böyle bir talep gelmişti. Bizim kültürümüzde yardımlaşma önemli bir rol oynamaktadır. Tek bir aşevi ile kalmayacağız. İhtiyaç duyulan her yerde bu aşevlerinden açacağız. Milletvekili olmadan önce belli sözler vermiştim. Kurduğum dernek vasıtasıyla bu sözleri yerine getireceğiz. Hasta çocukların bakım masrafları ile alakalı çalışmalar yapacağız. Ben milletvekili olduğumdan beri maaş almıyorum. Maaşım derneğe gidiyor. Bu projeler bu şekilde devam edecek. Benim maaşımın yanı sıra dostlarımız ve hayır sahipleri de yardım ediyor. 

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız buraya gelerek yemek alabilecekler. Günlük 300 kişi ile başladık. Günlük 1000 kişiye kadar yemek desteği verebileceğiz. Çamlıca Mahallesinde de bir aşevi açacağız. Hazırlık süreci devam ediyor."

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, AK Parti MKYK Üyesi Ali Demirel, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir ilçe belediye başkanları ile aday adayları katıldı.