Milyonlarca emekli merakla beklediği Temmuz maaş zammı kesinleşmeye başladı. 5 aylık enflasyon verisinin belli olmasının ardından tahminlerde ortaya çıkıyor.

SGK Uzmanı Cem Kılıç, SSK Bağ-Kur ve memur emekli maaş zammını açıkladı.Ocak ayında emeklinin maaşına yüzde 49,25 oranında zam yapıldı.

Ancak gerçekleşen maaş zammı en düşük emekli aylığını 10 bin TL’nin üstüne getiremedi. Enflasyonun yüzde 70’lere dayandığı ortamda maaşların 19 bin TL açlık sınırının altında kalması ise tepkilerin ana odağı oldu.

TÜİK’in 5 aylık verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 22,72 maaş zammı kesinleşmişti. Memur emeklilerin ise yüzde 17,32 zammı netleşti. Son 1 aylık verinin de 3 Temmuz’da eklenmesi ile maaşlar belli olacak.SGK Uzmanı Cem Kılıç, SSK Bağ-Kur ve memur emekli maaş zammını açıkladı.

Kılıç,“Haziran ayı beklentisi 2,56. Büyük ihtimalle 6 aylık enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 25 ile 26 civarında çıkacak. Memur emeklileri için de 20’ye gelecek. Bu noktada eşitleme yoluna gidilebilir” dedi.