Emekli zammı konusunda araştırmalar sürüyor. Bilindiği üzere 6 aylık periyotlar halinde maaşlarına zam alan emekliler Temmuz ayı içerisinde maaşlarına % 42,35 oranında zam almıştı. Temmuz-Ağustos-Eylül ve Ekim ayı enflasyon rakamları netleşirken gözler Kasım-Aralık enflasyon verilerine çevrildi.

2022 Ocak ayında en düşük emekli maaşı 1.500 TL'den 2.500 TL'ye yükseltilirken Temmuz ayında bu rakam 3.500 TL'ye çıkarılmıştı. Bu yıl 4 aylık enflasyon oranı 10,45 olarak hesaplandı. Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile bu oranın daha da artması bekleniyor

GÖZLER KASIM ENFLASYON RAKAMLARINA ÇEVRİLDİ! 

4 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Gözler 5 Aralık tarihinde açıklanacak Kasım ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Bu tarihten sonra Aralık ayı enflasyon rakamlarının Ocak 2023'te belli olmasının ardından emeklinin alacağı zam oranı netleşmiş olacak.

MERKEZ BANKASI YIL SONU BEKLENTİ ANKETİNE GÖRE SSK/BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE OLACAK? 

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklenti anketine göre emeklinin alacağı zam oranı 18-20 bandında olacak. Sosyal refah düzenlemesi ile bu rakamın daha da artacağı, vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirildi. Net rakamlar Kasım-Aralık enflasyon rakamlarının ardından netlik kazanacak.