Emeklilik sonrası zamanını değerlendirmek için balık tutma hobisine yönelen 73 yaşındaki Emre Yürek, her günü Porsuk Çayı'nda olta başında geçiriyor.

Gündüzünü ve gecesini Porsuk Çayı'nın dingin manzarası eşliğinde geçiren Yürek, balık tutmayı yaşam tarzı haline getirmiş durumda. Çocukluğundan beri balık tutmaya ilgi duyan ancak emekli olduktan sonra bu hobisine daha fazla zaman ayıran Yürek, günlerinin büyük bir kısmını olta başında geçiriyor. Yıllar boyunca süren bu tutkusuyla ailesinin balık tüketiminden sıkılması üzerine, yakaladığı balıkları ya doğaya geri salıyor ya da hayvanlara veriyor. Bu uğraşını asla bırakmayan emekli vatandaş, balık tutmanın onun için bir yaşam zevki olduğunu dile getiriyor.

Eskişehir Dolmuş Hatlarında Değişiklik: Yeni Güzergahlar Açıklandı Eskişehir Dolmuş Hatlarında Değişiklik: Yeni Güzergahlar Açıklandı

"Dünyanın En Büyük Zevki Balık Tutmak"
Emekli vatandaş Emre Yürek, başka bir işi olmadığı için gününün neredeyse tamamını su kenarında geçirdiğini ifade ederek, "Şu anda 73 yaşındayım ve kendimi bildim bileli balık tutuyorum. 7 yaşından beri bu işi yapıyorum. Bugün saat 12.00'de geldim ve akşam 17.00'a kadar balık tutacağım. Günlük tuttuğum balık sayısı sürekli değişiyor. Bazen hiç tutamıyorsunuz, bazen ise 15-20 adet balık yakalayabiliyorsunuz. Evdeki balık tüketimi fazla olunca ailem artık sıkıldı. Asıl amaç hobi. Yakaladıklarımızı geri doğaya salıyoruz. Sonuçta her gün balık yemiyoruz. Diğer insanlara da balık tutmayı öneririm. Bence dünyada bundan daha keyifli bir şey yok. Dünyanın en büyük zevki bu" şeklinde konuştu.