İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil şu ifadeleri kullandı;

“Gençlerimiz gitmesinler. Onlar bizim geleceğimiz. Gençlerimiz keşke geleceklerini, hayallerini Türkiye'de gerçekleştirebilecekleri ortamı onlara sağlamış olabilseydik. 

Biliyorsunuz kamuda çalıştım. Kamuda çalışırken mezun olan diş hekimleri geliyorlar. İlk iş Almanca öğrenme kurslarına gidiyorlar. Çünkü biz burada yaptığımız işin karşılığında gerekli ücreti alamıyoruz. Bu bir kısım iyileştirildi ama yeterli değil. Sağlık çalışanları, hukukçular, mühendisler yurt dışına gidiyor. Gidince de kendi işleriyle ilgili bir şey de yapmıyorlar. Çünkü başka bir işte çalıştıklarında bile burada aldıkları ücretten çok daha fazla ücret aldıklarını söylüyorlar. 

Şimdi bir gencimizi düşünün. Yeni mezun oldu. Girdiği o ücret karşılığında bir ev alması, araba alması bence hayal. Bu ülkede hayal. O yüzden gençlerimizi burada tutmanın yollarını bulacağız. Gençlerin nefes almalarını sağlayacağız. Şu anda gençlerimiz Türkiye'de nefes alamıyorlar. Bir korku, çekince var. Ülkemizde hayal kurabilecekleri ve geleceklerini Türkiye'de kurabilecekleri bir ülke olmalıyız. Bu da iyi bir eğitim ve mezun olduklarında işlerinin hazır olacağını bilmesinden geçiyor.”