CHP Eskişehir Milletvekili aday adayı Hasan Deniz Uyanık şu açıklamaları yaptı;

44 yaşında ve Eskişehir ve bölgemizde hizmet sektöründe faaliyet gösteren grup şirketler yöneticisi ve başkanıyım. 25 yıldız esnaf ve iş insani olarak yüzlerce kişiye istihdam sağlayan aslen Emirdağ nüfusuna kayıtlı bir kardeşinizim. Atatürkçü düşüncenin savunuculuğu ve öğreticiliği ile geçirmiş bir emekli öğretmen babanın evladıyım.

Çocukken ‘büyüyünce Atatürk olacağım’ diyen bir oğulun babası olduğum için adayım. Atatürkçü bir hekimin eşi olduğum için adayım. Fikirlerinden her zaman istifade edeceğim ailemin aydınlatacağı yoldan emin olduğum için adayım. Doğduğum yer olan Emirdağ yaylalarında siyanürle altın arama faaliyetlerine karşı çıktığım için adayım. Alpu ovasına termik santrallerinin yapımına karşı olduğum için adayım.

Cezaevlerindeki gerçek kader mahkumları ile gençliğimizin düşürüldüğü uyuşturucu ile kimyasal bataklığının farkında olduğum için adayım. İnsanlarımızın özlük, sağlık, eğitim hakları için adayım. Özendirme ile gençliğin çeteleşmeye itilmesine karşı olduğum için adayım. Maddiyata hiç değer vermemiş bir insan olarak depremzedelere deprem bölgesinde yapılan haksızlıklar için aday oluyorum.

Rant talan ihalelerini, dev firmalara ticarethane olarak hasta garantili hastane, geçiş garantili yol,  köprü, tünel gibi işletmelerin 50 yil 100 yıl boyunca insanlarimiza ne kadara mal olacağı gördüğüm ve hesap mekanizmasının işlemesi için, birilerinden hesap sorulmasi için, adalet için, tek adam rejimine karşı olduğum için aday adayı oluyorum."