Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı'ndaki Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda düzenlediği basın açıklamasında, Kurban Bayramı tatili boyunca trafik verileri hakkında bilgi verdi.

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde denetim yapan Nihal Uzpeder'in örnek davranışını vurgulayan Bakan Yerlikaya, Bursa-Antalya seferindeki bir otobüste yapmış olduğu emniyet kemeri denetimi sonrasında kısa bir süre içinde meydana gelen kazada, yolcuların emniyet kemeri takmalarının can kaybını önlediğini belirtti. Kazadan hemen sonra yolcuların, "Eskişehir Otogarı'nda bize emniyet kemeri taktıran polis memuruna teşekkür ediyoruz" şeklinde ifadeler kullandığını aktaran Bakan Yerlikaya, Nihal Uzpeder'i sahneye davet ederek tebrik etti.

Kazanın ardından duygusal anlar yaşadığını dile getiren Nihal Uzpeder ise, "Oradaki çocukların olması beni bir anne olarak derinden etkiledi. Yolcuların tepkileri beni duygulandırdı. Onlara yardımcı olabildiğim için mutluyum. Hepsi için teşekkür ederim, geçmiş olsun" dedi