Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ali Çil şu ifadeleri kullandı;

“EMŞAV yani Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfımız 1998 yılında EMŞAD adıyla yani bir dernek statüsünde kurulmuş, 2010 yılına kadar faaliyetlerine dernek olarak devam etmiş ve 2010 yılında ise Emniyet Genel Müdürlüğümüzün katkı ve destekleriyle ülkemiz genelinde kurumsal bir faaliyet yürütmek adına vakıf statüsüyle faaliyetlerine devam etmeye başlamıştır. 

Cumhurbaşkanlığı kararı ile kamu yararına vergi muafiyeti bulunan vakfımızın şehrimizde de aktif bir şekilde faaliyet göstermesi için vakıf genel merkezi ile yapılan görüşmeler tamamlanmış ve an itibariyle Eskişehir İl Başkanlığı olarak kurucu yönetim kurulumuzla birlikte görev sürecimiz başlamıştır. 

Adımızdan da anlaşılacağı üzere vakfımızın faaliyet alanı ve yapacağı çalışmaların merkezi şehit ailelerimiz ve gazilerimizdir. 

Şehitlerimizin kutsal emaneti olan Aileleri, Gazilerimiz ve Ailelerinin yanı sıra görevi gereği her biri Şehit ve Gazi adayı olan polislerimizin vakıf kültürünün getirdiği dayanışma ile her daim yanında olmak asli görev ve sorumluğumuzun bir parçasıdır. 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimiz Eskişehir’de de huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için görev yapan polislerimiz ve Aileleri için gerçekleştirdiğimiz amaç birlikteliği ile başta devlet protokolümüz olmak üzere her yerde onların temsilcisi, vekili ve Ailelerinin bir parçası olarak en büyük destekçisi olacağız. 

Meri mevzuat hükümlerine, vakıf tüzüğüne, yönetmeliklere ve emniyet teşkilatının teamüllerine bağlı olarak Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz ve Aileleri için her türlü sosyal yardım, hukuki yardım, eğitim ve sağlık yardımları, gerekli hal ve durumlarda ayni/nakdi yardım çalışmalarını vakıf dahilinde yapmakla birlikte devletimizin en üst makamından başlayarak tüm makam ve kurumları ile Ailerimiz lehine gerekli görüşmeleri periyodik olarak gerçekleştireceğiz. 

Ayrıca Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz ve Polislerimizin sosyal ve kültürel hayatıyla mevcut standartlarına nefes olabilecek çeşitli projeleri kamu yararını gözettiğimiz projelerle kısa sürede hayata geçireceğiz. 

En düşük emekli aylığı alana duyuru: Alacakları yeni maaş belli oldu! En düşük emekli aylığı alana duyuru: Alacakları yeni maaş belli oldu!

Eskişehir il başkanlığı bu konuda elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen birbirinden değerli yönetim kurulu üyelerimizle faaliyete başlamıştır. 

Faaliyetlerimizi güçlü ve etkin bir şekilde gerçekleştirmek adına bizlerle birlikte bu amaç birlikteliğine katılmak, katkı vermek ve kutsal değerlerimize olan vefa borcumuzu taşıyabilmek adına hem hemşerilerimizin hem de siz değerli basın mensuplarının verdiği ve vereceği katkılara şimdiden teşekkür ediyoruz. 

Bizler için canını feda etmekten sakınmayan, herhangi bir uzvuna hiç düşünmeden feda eden Şehit ve Gazilerimizin, Polis teşkilatı ve Ailelerimizin samimiyetle yanında duracak olan vakfımızın il başkanlığı kurucu yönetim kurulu şu isimlerden oluşmaktadır.”