Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Emre Genç şu ifadeleri kullandı;

”Odunpazarı belediyesi bu zamana kadar çok denetimden geçti. İlgili müdürlükler gerekli açıklamaları yapacaktır. Biz şeffaf bir belediyeyiz ve eleştirilere açık bir belediyeyiz. Odunpazarı A.Ş. Belediyemize ait bir şirkettir ve ayrı değerlendirmek doğru değildir. Ortada hukuksuz işlemler varmış gibi anlatılması doğru değildir.

Kanundan kaynaklı yapılan ödemelerin sorumlusu Odunpazarı Belediyesi değildir. Yapılandırma kanunu diye bir kanun var biz de bunu kullanıyoruz. Odunpazarı Belediyesi’nin bundan faydalanmasında ne sıkıntı var anlamadım. Bu belediyenin kasasında parası var. Esnafın gözünde güvenilir bir belediyeyiz. Her maaş günü geldiğinde bütün personellerimiz maaşlarını alıyorlar. Zaman zaman araç kiralanabiliyor. Envanterimizde olmayan aracı mecburen kiralamak gerekiyor. Her aracı envanterde tutmak da doğru bir iş değil. İdarenin yetkisi ile hazırlanmış bir rapor var. Laf cambazlığı yapmıyoruz, kanunların arkasından dolaşmıyoruz.

Bir yola çıktık ve dedik ki, “Kadınları ve çocukları mutlu olan bir Odunpazarı istiyoruz” Samimi bir şekilde de bunu kamuoyu ile paylaştık. Yapamadığımız şeyleri de açıkça söyledik. 9 senedir görev yapıyoruz. Kreş artık bir lüks değildir, bir ihtiyaçtır. Bağışçılar da Odunpazarı Belediyesi'ne güveniyorlar ve kreş bağışlıyorlar.

Emek en yüce değerdir diyoruz. Şu an Odunpazarı Belediyesindeki tüm çalışanlar sendikalıdır. Gelirleri artan bir belediye. Her zaman da artmakta. Halk masası vatandaşlardan gelen her talebi sisteme kaydediyor. Vatandaşlarımız bir ulaşmak istediğinde hep ulaşabiliyorlar. Gelen talepler ilgili müdürlüklere gönderiliyor.

Bilgi işlem müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Her türlü teknolojik alt yapıyı kullanmaya çalışıyoruz. Dışarıda çok pahalıya yaptıracağımız teknolojik yazılımları çok düşük maliyetlerle bünyemizde yapabiliyoruz. e-İmar projemiz çok takdir topladı. e-İmar bazı müteahhitlerin işine gelmedi. Vatandaş şeffaf şekilde işin her aşamasını görebiliyor.

600 öğrenci sportif faaliyetlerden faydalandı. Kadınlarımız spor faaliyetlerinden faydalandı. Çok fazla bağış alıyoruz. İş dünyası belediyemize güveniyor. Evde tek başına kalan, bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. 298 aileye yardım ediyoruz. Keşke daha fazla aileye ulaşabilsek ancak belediyemizin de imkanları sıkıntı. Odunpazarı Belediyesi’na bağlı bir arama kurtarma ekibimiz var. Deprem sürecinde önemini bir kez daha gördük. 18 vatandaşımızı canlı bir şekilde kurtardırlar. Şu an kendileri Malatya’da.”