Emeklilerin ve çalışanların maaşlarına dair belirsizlikler, SGK uzmanının açıklamalarıyla biraz daha netlik kazandı. En düşük emekli maaşında beklenen artışın 3000 ila 4000 TL arasında olacağı belirtiliyor.

SGK uzmanı İsa Karakaş, emekli maaşlarında 3000 ila 4000 TL arasında bir zammın beklendiğini ifade etti. Memurlar ve emekliler de temmuz ayı ile birlikte maaşlarına yansıyacak oranları merak ediyor.

Her gün değişen fiyat etiketleri ve artan hayat pahalılığı göz önüne alındığında, temmuz ayında yapılacak maaş zammı emekliler için büyük önem taşıyor.

Anadolu Üniversitesi'ne Yön Veren İsim: Prof. Dr. Fuat Erdal Tekrar Rektör Seçildi Anadolu Üniversitesi'ne Yön Veren İsim: Prof. Dr. Fuat Erdal Tekrar Rektör Seçildi

Altı aylık enflasyonun %25 civarında olması bekleniyor. SGK ve BAĞ-KUR emeklileri ile memur ve memur emeklileri, yılın ilk dört ayındaki %18,70'lik enflasyon artışı sebebiyle bir maaş zammı aldı.

Asgari ücretin de artırılabileceği konuşuluyor. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı ve anayasaya aykırı olduğu belirtiliyor. SGK Başuzmanı Karakaş, "Asgari ücreti herhangi bir yasal düzenleme olmadan artırabilirsiniz. Örneğin, 2001 yıllarında asgari ücreti dört kez artırdık." ifadelerini kullanarak asgari ücrette ara zam ihtimalini de gündeme getirdi.

Sonuç olarak, temmuz ayında emekli maaşlarında ve asgari ücrette önemli bir artış olması bekleniyor. Kesin zam oranları ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.