Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kayseri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul ya da Karadeniz illerinden, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Şanlıurfa’dan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Eskişehir'den, Çevre Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun İstanbul’dan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Hatay’dan, Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya’dan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in İzmir’den, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Aydın’dan birinci sıradan aday yapılabileceği konuşuluyor. Ayrıca, bazı bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milletvekili adayı olmamak için izin istediği, ancak Erdoğan’ın “Hepiniz aday olacaksınız” dediği öğrenildi.

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde 694 milyon ton nadir toprak elementi rezervi keşfedilmiş ve Fatih Dönmez de bu keşif için Eskişehir'e gelmişti. Fatih Dönmez'in konuya en hakim isim olması nedeniyle Eskişehir'den milletvekili adayı olarak gösterileceği iddia ediliyor.

Fatih Dönmez Kimdir ?

Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamlayarak NETAŞ’ta Ar-Ge mühendisi olarak yer aldı. Kariyeri boyunca enerji ve telekomünikasyon firmalarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı.

1994 yılında İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi görevlerinde bulundu. 2002’de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığı’nda, İştirakler Genel Koordinatörü unvanıyla yer alırken, İBB iştiraklerinin yönetim kurulunda da başkan ve üye olarak bulundu. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği kurucularından olan Fatih Dönmez, TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.
Fatih Dönmez, 4 Ocak 2008 yılında EPDK Kurul üyeliğine atandı. EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’da 2008 ve 2010 Genel Kurullarında yönetim kurulu üyesi seçildi ve ERRA’nın strateji raporunun hazırlanmasında önemli rol üstlenerek Dönmez, arz güvenliği komitelerinde görev üstlendi.

Enerji sektöründe imza attığı enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, şirketlerin AB uyumu gibi birçok konuda başarılar elde etti. 24 Aralık 2015 yılında da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.
Son olarak yeni sistemin ilk kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer alan Dönmez, evli ve üç çocuk babasıdır.