Eskişehir’de Sakatlar Derneği yönetimi ve üyeleriyle iftar programında bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, talep ve sıkıntıları dinledi, engellilerin ‘rapor çilesini’ Meclis’e taşıdı. Farklı şehirlerde ya da aynı şehirdeki farklı hastanelerde engellilere farklı oranlarda engellilik raporu verildiğini ve raporlardaki tutarsızlıklar nedeniyle engelli yurttaşların mağduriyetlerle karşı karşıya kaldığını belirten Çakırözer, “Farklı illerde ya da aynı ilde farklı hastanelerde farklı derecelerde engelli raporu verilmesi nedeniyle yurttaşlarımız ciddi mağduriyetler yaşıyor. Büyük hak kayıpları oluşuyor. Engellilerimiz yaşadığı mağduriyetlere çözüm istiyor” dedi. Çakırözer engelli maaşı alan yurttaşlara dini bayramlarda bayram ikramiyesi verilmesi çağrısında da bulundu.

“BÜYÜK HAK MAĞDURİYETLERİ YAŞANIYOR”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de yaptığı konuşmada engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için çözüm istedi. Engelli yurttaşlara verilen engellilik raporlarında yaşanan tutarsızlıklar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadığını söyleyen Çakırözer, “Engeli yurttaşlarımıza düzenli olarak verilen engelli raporlarındaki tutarsızlıklar büyük mağduriyet yaratıyor. Farklı illerde ya da aynı ilde farklı hastanelerde farklı derecelerde engelli raporu verilmesi nedeniyle yurttaşlarımız ciddi hak mağduriyetleri yaşıyor” dedi.

“EHLİYETLERİ İPTAL EDİLİYOR”

Engelli raporlarındaki tutarsızlıklar nedeniyle engelli yurttaşlarının ehliyet alma konusunda da sıkıntı yaşadığını söyleyen Çakırözer, “Beş yılda bir kurula giden engelli yurttaşlarımıza ehliyet konusunda büyük mağduriyetler yaşatılıyor. On, yirmi, hatta otuz yıllık engelli raporu olan yurttaşlarımızın ehliyetleri engelleriyle alakasız gerekçelerle iptal ediliyor” diye konuştu.

“BAYRAM İKRAMİYESİ VERELİM”

Çakırözer, engelli maaşı alan yurttşlara da bayram ikramiyesi verilmesi için Meclis’ten çağrıda bulundu. Çakırözer, “Mübarek ramazan ayındayız. Engelli yurttaşlarımıza Meclis kapanmadan mutlaka bayram için engelli ikramiyesi verilmesini talep ediyoruz. İktidarımızda, engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında tam ve eşit katılımını sağlayacak, engellilerimizin de huzur ve refah içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz” dedi.